Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mii de credincioși la ceremoniile prilejuite de sfințirea și înscăunarea noului arhiepiscop romano-catolic, la Alba Iulia

Inquam Photos / Raul Ştef
alba iulia

Mii de credincioși participă sâmbătă la ceremoniile prilejuite de sfințirea și înscăunarea noul arhiepiscop romano-catolic Gergely Kovacs. Evenimentul impresionant are loc la Catedrala Sfântul Mihail din Cetatea Alba Iulia.

Conform reprezentanților bisericii, Gergely Kovacs este cel de-al treilea arhiepiscop al Arhidiecezei de Alba-Iulia și al 83-lea episcop în cei 1011 ani de existență a instituției, potrivit Mediafax.ro.

Citește și: Scandal-monstru în Poliție! Pe cine ar proteja Marcel Vela – Reacție dură, după articolul Bugetul.ro

De asemenea, este cel de-al 16-lea episcop secui și al 10-lea episcop alumn al Collegium Germanicum et Hungaricum din Roma.

Numeroși credincioși au venit la Alba-Iulia pentru a fi martorii evenimentului religios de sâmbătă. Pentru aceștia, autoritățile locale au amplasat în faţa catedralei un ecran uriaş pe care pot vedea toate momentele importante ale ceremoniei.

La slujbe asistă și numeroase personalități ale lumii laice și religioase. Zeci de reprezentanți ai corpului diplomatic, ai universităților importante, ai guvernelor și ai unităților administrative din România și Ungaria au răspuns invitației lansate de organizatori.

Citește și: Raed Arafat atenționează: Asta e concurență neloială!

De asemenea, la ceremonii sunt reprezentate toate bisericile istorice din Transilvania, iar arhiepiscopul Irineu din Alba Iulia a fost mandatat să citească discursul de felicitare al patriarhului Bisericii Ortodoxe Române.

Printre oficialităţile bisericești sunt și trei reprezentanți ai Sfântului Scaun veniți de la Roma pentru a asista la ceremonii. Nu în cele din urmă, printre miile de credincioși sunt rudele, prietenii și foștii colegi de școală ai noului arhiepiscop romano-catolic Gergely Kovacs.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.