Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mii de deținuți au fost ELIBERAȚI în Algeria: Cine a avut norocul să iasă din pușcărie

gratii

Preşedintele Algeriei, Abdelmadjid Tebboune, a graţiat marţi peste 3.000 de deţinuţi care ispăşeau pedepse de mai puţin de şase luni de închisoare, în contextul în care încearcă să obţină sprijin după mai multe luni de tulburări politice, relatează Reuters, potrivit AGERPRES.

Tebboune, ales în decembrie într-un vot contestat de o uriaşă mişcare de protest care cere schimbarea întregii elite politice conducătoare, a spus că prioritatea sa este restabilirea încrederii.

Citește și: VIDEO CONTRE live între ministrul Justiției și premier pe alegerea președinților de CJ! Predoiu: Să fie trimis în Parlament

Mii de persoane încă protestează în fiecare vineri, însă numărul lor pare să fi scăzut de la alegerea lui Tebboune şi de la propunerea sa de a avea discuţii cu opoziţia.

Luna trecută, el a dispus de asemenea eliberarea a zeci de persoane care fuseseră închise pentru că au luat parte la proteste.

El a promis totodată lansarea unui proces pentru a oferi publicului şansa unor amendamente constituţionale printr-un referendum, cu scopul de a creşte rolul parlamentului şi de a spori libertăţile politice.

Un tribunal din Alger l-a achitat luni pe Samir Benlarbi, un activist şi un lider al mişcării de protest care a fost reţinut timp de peste patru luni pentru "lezarea unităţii naţionale".

Citește și: CIRC DIPLOMATIC! Ambasada României din Londra e ACUZATĂ că nu și-a plătit chiria: datoriile se ridică la 75.000 de lire sterline

Alţi câţiva activişti sunt încă în detenţie în aşteptarea procesului la Alger şi în alte oraşe, însă nu este clar dacă printre cele 3.471 de persoane graţiate marţi se numără şi cei închişi pentru implicarea în protestele politice recente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.