Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mii de oameni au participat la parada militară organizată în București de Ziua Naţională

Inquam Photos/ George Călin
Parada de 1 Decembrie 2021

Mii de oameni au participat, miercuri, în Capitală, pe o vreme frumoasă, la parada militară organizată de Ziua Naţională a României.

Pe traseul paradei, care s-a desfăşurat pe şoseaua Pavel D. Kiseleff, între Piaţa Presei Libere şi Piaţa Victoriei, oamenii au asistat entuziasmaţi, unii dintre ei fluturând drapele, la trecerea dispozitivului de defilare, potrivit Agerpres.

La finalul evenimentului, care a durat aproximativ 45 de minute, doritorii au putut vizita o expoziţie de tehnică militară organizată în zona Arcului de Triumf. Cei mai impresionaţi au fost copii, care şi-au făcut fotografii cu militarii şi cu echipamentele expuse.

Câteva persoane au afişat un banner critic la adresa preşedintelui Iohannis cu mesajul "Iliescu a chemat minerii. Iohannis a chemat PSD-ul".

Aproximativ 1.500 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor, la care s-au alăturat militari străini, au defilat pe sub Arcul de Triumf din Capitală. De asemenea, au fost prezentate aproximativ 100 de mijloace tehnice şi au evoluat peste 30 de aeronave. Pentru prima oară, un detaşament al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale a defilat la parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale şi tot în premieră au fost prezentate lansatoarele M-142 HIMARS şi sistemele de rachete PATRIOT.

La paradă au asistat preşedintele Klaus Iohannis, premierul Nicolae Ciucă, membri ai Guvernului, şefi de instituţii, reprezentanţi ai corpului diplomatic şi ai cultelor religioase, politicieni, veterani.

Accesul persoanelor care au dorit să asiste la ceremonia de Ziua Naţională a României s-a putut realiza fără a prezenta un certificat verde. În zona oficială au existat limitări, putând intra cel mult 400 de persoane, vaccinate sau care au trecut prin boală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.