Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Mii de oameni cer, la Budapesta, demisia premierului Viktor Orban: înregistrarea audio care a inflamat situația

Akos Stiller/Bloomberg
proteste budapesta

Mii de persoane au manifeststat marţi la Budapesta, cerând demisia premierului Viktor Orban, în urma difuzării unei înregistrări audio menită să demonstreze implicarea unui membru al Guvernului acestuia într-un dosar de corupţie, relatează AFP, citat de news.ro.

Apelul la manifestaţie a fost lansat după difuzarea în cursul zilei a unei întregistrări realizate de către Peter Magyar, un avocat şi un fost colaborator al puterii naţionaliste ungare, în prezent un critic dur al unui Guvern pe care-l acuză de corupţie.

 

”Nu vom permite muşamalizarea celui mare scandal politic şi judiciar din ultimii 30 de ani”, a tunat acesta în faţa mulţimii, cerând totodată demisia procurorului general Peter Bolt.

Câteva mii de oameni s-au adunat mai întâi în faţa sediului Parchetului General, iar apoi manifestaţia s-a îngroşat în timpul unui marş către o piaţă în apropierea sediului Parlamentului.

UN DOSAR CARE NU ARE ”NIMIC A FACE CU VIAŢA PUBLICĂ”

Peter Magyar, care a fost căsătorit cu fostul ministru ungar al Justiţiei Judit Varga, a postat marţi pe Internet o înregistrare audio de două minute, în care două persoane discută despre o anchetă de corupţie implicând un fost adjunct al lui Varga.

Magyar spune că este vorba despre o discuţie pe care a purtat-o, în ianuarie 2023, cu Judit Varga, soţia sa la acea vreme, în care aceasta acuză un membru al cabinetului lui Viktor Orban, Antal Rogan, şi echipa acestuia.

”Dar, da, ei au scăpat bazma curată”, spune ea.

El spune că este vorba despre o probă a unei manipulrăi a anchetei respective.

Judith Varga a răspuns după difuzarea înregistrării, acuzându-l pe Peter Magyar de faptul că a constrâns-o să facă aceste declaraţii.

”El a citit zvonuri în presă şi, cum mă teroriza de mai multe zile, am spus ce voia să spun ca să mă lase în pace”, scrie ea pe Facebook.

Guvernul Orban nu a reacţionat cu privire la fondul acstei înregistrări, a cărei autenticitate AFP scrie că nu a fost în măsură să o verifice. ”O ceartă conjugală cu o femeie sub influenţă nu are nimic a face cu viaţa publică”, a declarat într-un mesaj video şeful de cabinet al Viktor Orban, Gergely Gulyas.

 

Peter Magyar respinge acuzaţiile fostei sale soţii şi spune că a realizat înregistrarea după ce ea i-a descris ”un Guvern mafiot”. El anunţă că deţine şi alte înregistrări care pun în discuţie membri ai Guvernului lui Viktor Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.