Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mii de pasageri, blocați pe un vapor de croazieră din cauza suspiciunilor de coronavirus

Agerpres
doctori virus coronavirus

Două persoane din China au fost plasate în carantină la bordul unei nave de croazieră, în Italia, din cauza suspiciunilor de infectare cu noul virus gripal, iar alte mii de pasageri ai vasului au interdicţie temporară de a coborî în port, afirmă surse citate de agenţia de presă ANSA, scrie Mediafax.

Doi turişti, soţ şi soţie, din Hong Kong sunt în carantină în cabinetul medical al unei nave de croazieră a companiei Costa Crociere, ancorată în Portul Civitavecchia, situat la nord de Roma. Femeia are febră şi alte "simptome slabe de gripă", iar bărbatul nu prezintă niciun simptom, au declarat sursele citate.

Autorităţile italiene aşteaptă rezultatele analizelor ambilor pacienţi, pentru a stabili dacă au virusul gripal apărut în oraşul chinez Wuhan.

Cei doi soţi au venit cu avionul din Hong Kong la Milano pe 25 ianuarie, după care au urcat pe nava de croazieră în Portul Savona. Pe navă sunt în total 751 de turişti chinezi.

În total, la bordul vasului de croazieră Costa Smeralda sunt circa 6.000 de pasageri, care nu au primit încă permisiunea de a coborî în port. Înainte de a ajunge în Portul Civitavecchia, nava s-a aflat în Savona, Marsilia, Barcelona şi Palma de Mallorca.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.