Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mii de persoane au participat la înmormântarea liderului Hamas asasinat la Beirut - VIDEO FOTO

BBC
liban

Mii de oameni au participat la Beirut la înmormântarea lui Saleh al-Arouri, liderul Hamas asasinat într-un presupus atac israelian în capitala libaneze în urmă cu două zile, scrie BBC.

Mulțimile purtau bannere cu poza sa și fluturau steaguri palestiniene și Hamas pe străzi în mijlocul sunetului muzicii, rugăciunilor și focurilor de armă puternice, în timp ce oficialii Hamas au promis că vor riposta.

Asasinarea lui Arouri a fost o lovitură pentru Hamas - a fost un adjunct al liderului Hamas și o figură cheie în Brigăzile al-Qassam, aripa armată a grupului - și a reînnoit temeri legate de un război mai larg în regiune.

content-image

content-image

content-image

content-image

content-image

În Liban, accentul este pus pe ceea ce va decide să facă Hassan Nasrallah, influentul lider Hezbollah.

La mai puțin de 24 de ore de la atac, el s-a adresat adepților săi, într-un discurs care fusese programat pentru a-l comemora pe comandantul iranian Qassem Soleimani, ucis într-o lovitură cu dronă americană în urmă cu patru ani. Nu putea ignora ceea ce tocmai se întâmplase în propria lui curte.

Ca de obicei, Nasrallah a vorbit dintr-o locație nedezvăluită și a descris asasinarea lui Arouri drept o „agresiune israeliană flagrantă” care nu va rămâne nepedepsită. „Dacă inamicul se gândește să ducă un război împotriva Libanului, bătălia noastră va fi fără limite sau reguli”, a spus el.

Dar, în mod esențial, nu a existat nicio amenințare deschisă de a ataca Israelul, care nici nu a confirmat sau negat implicarea în asasinat și nici vreun indiciu despre cum ar putea acționa Hezbollah.

Unul dintre scopurile Hezbollah este distrugerea Israelului, care vede grupul ca un inamic mai redutabil decât Hamas. Hezbollah are un arsenal vast de arme, inclusiv rachete ghidate cu precizie, care pot lovi adânc în teritoriul israelian, precum și zeci de mii de luptători bine antrenați și îndârjiți în luptă.

De la începutul războiului Israel-Hamas în octombrie, Hezbollah a atacat poziții din nordul Israelului aproape în fiecare zi, descriind acțiunile drept sprijinul său pentru grupul palestinian. Armata israeliană a ripostat, dar până acum violența a fost limitată în mare parte în zonele de-a lungul graniței Liban-Israel.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.