Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mii de persoane au participat la marşul de susţinere pentru preşedintele Maduro după 'atentat'

RTV.net
nicolas maduro

Mii de persoane au defilat luni la Caracas pentru a-şi exprima susţinerea faţă de Nicolas Maduro, după "atentatul" a cărui ţintă preşedintele venezuelean susţine că a fost, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Iată poporul care îl apără pe Nicolas Maduro!", au scandat manifestanţii, care l-au avut în frunte pe nr. 2 al puterii din Venezuela, Diosdado Cabello. 

Preşedintele Maduro nu a participat la acest marş de circa 15 km între cea mai mare favela din Venezuela, Petare, şi Parque Carabobo, în centrul Caracas. 

El a fost absent şi de la precedentul marş de susţinere organizat săptămâna trecută. Nicolas Maduro nu a mai reapărut în public de la 4 august, dată a presupusului atac cu drone cu explozibili produs în timpul unei parade militare de la Caracas la care asista.

Citește și: Răsturnare de situație în cazul jandarmeriței bătute în Piața Victoriei: ce au decis medicii

"Nu trebuie să mai existe graţieri, pentru ca să nu mai existe conspiraţii. Cei care sunt implicaţi în acest asasinat trebuie să plătească în faţa justiţiei, indiferent care ar fi numele lor", a declarat la finalul marşului Diosdado Cabello, preşedintele Adunării constituante, for cu puteri aproape nelimitate. 

Numeroşi manifestanţi aşa-zişi chavişti - după numele preşedintelui defunct Hugo Chavez - au afişat mesaje de susţinere pentru Maduro, precum şi fotografii cu predecesorul său. Mulţi dintre manifestanţi erau funcţionari şi reprezentanţi ai ţăranilor. 

"Acest atentat este unul dintre mijloacele pe care 'imperiile' le-au folosit mereu pentru a se debarasa de cei care îi încurcă", a declarat pentru AFP Josefina Sequera, o manifestantă. 

Nicolas Maduro l-a acuzat pe preşedintele columbian Juan Manuel Santos, al cărui mandat s-a încheiat recent, "imperiul" american şi opoziţia venezueleană că sunt responsabili pentru atacul de la 4 august. 

Un deputat al opoziţiei, Juan Requesens, a fost reţinut de autorităţi, care îl acuză că a participat la acest "atentat".

Citește și: Caz INCREDIBIL: O femeie a născut în mașină în timpul unui ambuteiaj provocat de un accident

Un mandat de arestare a fost întocmit de Caracas şi pentru fostul preşedinte al parlamentului venezuelean, Julio Borges, una dintre figurile cele mai cunoscute ale opoziţiei venezuelene, în prezent în exil în Columbia. 

Pe lângă Juan Requesens, alte nouă persoane au fost reţinute, dintr-un total de circa 20 de persoane suspectate. 

"Când ne atacă preşedintele, ei îi atacă poporul, şi noi, caii de fier, motorizaţii, îi aducem susţinerea noastră totală şi fără echivoc", a declarat pentru AFP Katiuska Aponte, o manifestantă venită ca mulţi alţii pe motocicletă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.