Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mii de persoane din Filipine au fost evacuate înaintea sosirii taifunului Vamco

Taifunul Hagibis

Autorităţile filipineze au ordonat mai multor mii de rezidenţi ai comunităţilor de pe coastele estice să îşi părăsească locuinţele înaintea sosirii taifunului Vamco miercuri, la doar câteva săptămâni după ce ţara s-a confruntat cu cel mai puternic ciclon din acest an, informează Reuters, potrivit AGERPRES.

Însoţit de vânturi care pot atinge la rafală 155 km/oră, Vamco este a 21-a furtună tropicală care loveşte anul acesta Filipine.

"Ne-am revenit doar în proporţie de 1% şi vine un alt taifun. Avem pe moment vânt puternic şi ploaie", a declarat pentru postul de radio DZMM Joseph Cua, guvernatorul provinciei Catanduanes.

Provincia insulară Catanduanes şi cea vecină, Albay, ambele la sud-est de capitala Manila, au fost cele mai puternic afectate de trecerea taifunului Goni, de categoria a cincea, la sfârşitul lunii octombrie, care a lăsat în urma sa 25 de morţi şi şase dispăruţi.

Citește și: OFICIAL - Jumătate de țară este în scenariul ROȘU: în patru județe s-a depășit indicele 6

Vamco urmează să atingă miercuri seara zona de uscat pe insula Polilio, afectând provinciile producătoare de orez aflate la nord de capitală înainte de a părăsi joi insula principală Luzon, a declarat meteorologul Chris Perez pentru DZMM.

Filipine, un arhipelag format din peste 7.600 de insule, se confruntă anual cu circa 20 de furtuni tropicale.

După ce va lovi Filipinele, Vamco se va îndrepta, potrivit prognozelor, spre Vietnam. Agenţia meteorologică vietnameză se aşteaptă ca Vamco să ajungă în regiunea sa centrală duminică, aducând ploi intense.

Inundaţiile şi alunecările de noroi din ultima lună au lăsat în urmă cel puţin 160 de morţi în centrul Vietnam, zeci de dispăruţi şi 390.000 de case avariate, potrivit datelor oficiale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.