Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mii de persoane sfidează legea care interzice purtarea măştilor și protestează în Hong Kong

Twitter
Hong Kong

Zeci de mii de oameni au mărşăluit duminică prin centrul Hong Kong-ului purtând măști de față, sfidând astfel o lege care le interzice purtarea măştilor, ce datează din epoca colonială, în care erau pedepsiţi cu un an de închisoare pentru că își ascundeau fețele, potrivit Reuters preluat de mediafax.

„Legea anti-mască pur și simplu ne alimentează furia și mai mulți vor ieși pe stradă”, a spus Lee, un student care purta o mască albastră.

„Nu ne este frică de noua lege, vom continua să luptăm. Vom lupta pentru dreptate. Am pus masca pentru a spune Guvernului că nu mă tem de tiranie”, a adăugat acesta.

Poliția din Hong Kong a utilzat gaze lacrimogene duminică în timp ce protestatarii au sfidat o lege și au marșat purtând măști prin orașul controlat din China, au spus martorii.

Mii de persoane au participat vineri la manifestațiile spontane, desfășurate în Hong Kong, după ce șefa Executivului, Carrie Lam, a anunțat că va adopta o lege care să le interzică protestatarilor să poarte măști în timpul protestelor, relatează postul BBC.

Șefa Executivului din Hong Kong, Carrie Lam, a anunțat că va face uz de o lege rar utilizată care le permite autorităților să le interzică cetățenilor să își acopere fețele în timpul protestelor, în contextul în care în acest teritoriu au loc ample manifestații antiguvernamentale.

Demonstraţiile prodemocraţie din Hong Kong durează de patru luni, izbucnind ca reacţie la un controversat proiect de lege care ar fi facilitat extrădările în China. Aproximativ 1.400 de protestatari au fost reţinuţi de la începutul protestelor, iar mulţi sunt inculpaţi.

Cele patru luni de proteste din Hong Kong au scufundat orașul controlat de China în cea mai gravă criză politică din decenii și reprezintă cea mai mare provocare populară a președintelui chinez Xi Jinping de când a ajuns la putere în urmă cu șase ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.