Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mii de persoane sunt aşteptate la procesiunea de Bobotează -Muzica militară a Forţelor Navale va însoţi procesiunea și au fost instituite restricţii

Inquam Photos / Octav Ganea
Boboteaza

Mii de persoane sunt aşteptate la procesiunea de Bobotează de la Constanţa, care va avea loc, joi, în jurul prânzului, urmând a se pleca de la Catedrala Arhiepiscopală până în Portul Tomis acolo unde se va desfăşura slujba de Sfinţire Mare a apei, potrivit news.ro.

Garda de Onoare, formată din militari ai Forţelor Navale şi Muzica Militară a Forţelor Navale, va însoţi această procesiune. Primăria Constanţa a anunţat instituirea unor restricţii de circulaţie pe traseul procesiunii şi în Portul Tomis.

Arhiepiscopia Tomisului a anunţat că joi, de la ora 8.15, va fi oficiată Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Constanţa. Apoi, de la ora 11.25, are loc tradiţionala Procesiune de Bobotează, de la Catedrală până în Portul Tomis, unde, Arhiepiscopul Tomisului, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, va oficia slujba de Sfinţire Mare a apei. La sfârşitul acesteia, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie va arunca trei cruci în apele mării, ce simbolizează Arătarea Sfintei Treimi la apa Iordanului, iar mai mulţi tineri vor sări pentru a le aduce la mal.

Citește și: PEDEAPSĂ DURĂ cerută de procurorii DNA în cazul ex-secretarului de stat Mihnea Costoiu

La finalul ceremoniei, apa sfinţită din sticlele îmbuteliate va fi împărţită credincioşilor.

Forţele Navale au transmis că marinarii militari participă la activităţile prilejuite de sărbătoarea religioasă a Botezului Domnului.

“După oficierea slujbei religioase la catedrala constănţeană de către reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului, Garda de Onoare constituită din militari ai Forţelor Navale şi Muzica Militară a Forţelor Navale vor însoţi tradiţionala procesiune religioasă, de la catedrală până în portul Tomis, unde un sobor de preoţi va oficia slujba de sfinţire a apei, iar scafandrii militari vor asigura buna desfăşurare a activităţii cu două ambarcaţiuni tip <>”, au anunţat Forţele Navale.

Cu prilejul acestei manifestări religioase vor fi instituite restricţii de circulaţie. Astfel, Primăria Constanţa a anunţat că sunt interzise circulaţia şi parcarea autovehiculelor pe strada Arhiepiscopiei, bulevardul Regina Elisabeta, strada Remus Opreanu, tronsonul delimitat de strada Marinei şi strada Revoluţiei din 22 Decembrie 1989, strada Marinei şi Portul Tomis.

Spaţiul de desfăşurare a evenimentului va fi delimitat de către organizatori astfel încât traseele de afluire şi defluire vor fi semnalizate corespunzător, a mai precizat Primăria Constanţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.