Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mii de protestatari au blocat centrul Bucureștiului. Se cere demisia primarului sectorului 4 și a Guvernului

protest

protestUPDATE 6: 25.000 de oameni se află în fața Primăriei Sectorului 4 şi cer demisia edilului Cristian Popescu.

UPDATE 5: Proteste au loc şi în Braşov, Ploieşti şi Cluj.

UPDATE 4: Numărul protestatarilor a ajuns la 15.000. Se scandează "Nu plecăm până nu plecați!". Între timp, în fața clubului Colectiv mai mulți preoți ai BOR oficiază o slujbă religioasă.

UPDATE 3: Jandarmii îi împing pe protestatari. Se strigă „Jandarmeria apără hoția!”

UPDATE 2: Sunt peste 13.000 de oameni în stradă. Numărul  jandarmilor din Piața Victoriei a fost dublat.

UPDATE: Protestatarii au ajuns în Piața Victoriei. La fața locului sunt zeci de jandarmi și de polițiști de la Direcția Rutieră.

Mii de protestatari au blocat bulevardul Magheru și bulevardul Lascăr Catargiu. Oamenii vor să fie trași la răspundere toți cei care se fac vinovați de tragedia din Clubul Colectiv și cer demisia primarului sectorului 4, Cristian Popescu (Piedone) și a viceprim-ministrului Gabriel Oprea.

Protestatarii s-au întâlnit în Piața Universității și apoi s-au îndreptat spre Piața Victoriei. Potrivit Digi 24, după ce se vor opri la Guvern protestatarii vor pleca spre Ministerul Afacerilor Interne. Deocamdată șirul de oameni se întinde la de Piața Universității și până la Piața Romană.

În Piața Universității s-a strigat „Ieșiți din casă, dacă vă pasă”, „Demisia”, „Jos Guvernul”, „Ruşine să vă fie”, „Piedone nu uita, va veni şi vremea ta”, „asasinii”, „Corupția ucide!”, „Oprea nu reziști, nici cu mii de securiști” şi „Jos Oprea”. Oamenii au adus lumânări și flori, pe care le-au depus lângă fântâna din Piața Universității.

Protestul a fost anunţat pe Facebook, pe pagina „Demisia Piedone, subordonaţilor lui şi tuturor celor răspunzători”, însoţit de mesajul „Să nu mai lăsăm oamenii să fie sacrificaţi în numele şpăgii!”. Protestatarii nu au autorizație, însă polițiștii nu au intervenit până acum pentru oprirea marșului.

Între timp, Primăria Sectorului 4 anunță, printr-un comunicat de presă, că va construi, în fața Clubului Colectiv, „monumentul celor fără de vină”, pe care va fi gravat numele tuturor tinerilor care și-au pierdut viața în urma incendiului care a avut loc în 30 octombrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.