Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mii de protestatari în fața Parlamentului din Muntenegru: Naționaliștii se opun revizuirii Legii privind libertatea religioasă

Ruptly
Muntenegru Podgorita

Mii de persoane au protestat luni în faţa parlamentului din Muntenegru împotriva anunţatei modificări a Legii privind libertatea religioasă, manifestanţii considerând că această revizuire favorizează Biserica Ortodoxă sârbă, relatează agenţia EFE, potrivit Agerpres.

Demonstranţii, naţionalişti sprijinită de parlamentari ai partidelor de opoziţie, purtau pancarde cu mesaje precum ''Statul muntenegrean, biserica muntenegreană, poporul muntenegrean'' şi strigau lozinci printre care şi ''Trădare!''.

Revizuirea Legii privind libertatea religioasă, act normativ adoptat cu un an în urmă, este una dintre primele iniţiative ale noului guvern instalat la începutul lunii decembrie, după ce alegerile din august au pus capăt celor trei decenii de guvernare a socialiştilor preşedintelui Milo Djukanovic şi au condus la formarea unui ''guvern de experţi'' condus de premierul Zdravko Krivokapic, susţinut de Biserica Ortodoxă Sârbă şi lider al unei alianţe formate în special din partide naţionaliste sârbe.

Parlamentul de la Podgoriţa avea luni pe agendă dezbaterea revizuirii legii pentru a împiedica naţionalizarea unei mari părţi a proprietăţilor Bisericii Ortodoxe sârbe.

Respectiva lege a provocat anul acesta proteste luni la rând, iar dezaprobarea ei de către o parte a populaţiei a contribuit la succesul opoziţie prosârbe la alegerile legislative din august. În opinia premierului Zdravko Krivokapic, forma iniţială a actului normativ adânceşte divizarea societăţii în această ţară de 620.000 de locuitori desprinsă din fosta Iugoslavie şi unde Biserica Ortodoxă sârbă rămâne foarte influentă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.