Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mii de români au semnat o petiţie pentru redeschiderea sălilor de fitness (VIDEO)

adevarul.ro
sala forta fitness gym

O petiţie pentru redeschiderea sălilor de fitness a fost distribuită de peste 15 mii de români pe Facebook. Cu toate acestea, sălile de fitness vor rămâne închise şi după data de 15 mai, transmite Mediafax.

Oamenilor le este dor să meagă la sală și peste 15 mii de români au distribuit pe Facebook o petiţie în care cer redeschiderea sălilor de fitness după 15 mai.

„Utilizarea sălilor cu respectarea condiţiilor de igienă nu reprezintă un pericol mai mare decât supermarketurile sau transportul în comun”, spun, revoltaţi, semnatarii petiţiei.

Guvernul are în analiză acest aspect, însă experţii sunt reticenţi, aşa că cel mai probabil sălile de sport vor rămâne închise şi după această data.

„E un risc epidemiologic mare, pentru că vorbim de efort. Nu poţi să ţii mască, pentru că nu poţi să îţi menţii respiraţia în condiţii de efort cu masca pe faţă. Se generează un nivel de infectare destul de mare”, le răspunde deocamdată premierul Orban.

Legat de exerciţiile în spaţii închise, Claudiu, un antrenor personal, spune că în timpul efortului respiraţia este accelerată, într-adevăr, însă cu unele măsuri introduse, sălile de fitness pot funcţiona.

„Cel puţin la clasele de aerobic chiar este un pericol real. Riscul o să fie tot timpul. Va trebui să învăţăm să trăim cu acest risc”, crede Claudiu.

El este de părere că sălile ar putea fi redeschise cu respectarea unor măsuri, precum abonamente pe ore, respectarea unui număr limită de oameni în sală şi dezinfectarea aparatelor.

Claudiu este şi patronul sălii de sport. Deşi singurul ajutor primit de la stat a fost plata şomajului tehnic pentru angajaţi, el este optimist.

„La fel nu cred că va mai fi, cel puţin o perioadă destul de lungă, până când lumea o să înţeleagă că nu mai e niciun pericol. Pierderi vor fi în continuare şi după deschiderea sălilor, însă aia e, îi dăm înainte”, a spus Claudiu.

Până la deschiderea sălilor de fitness, vei putea face sport în aer liber. Autorităţile intenţionează să redeschidă parcurile de pe 15 mai.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.