Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mii de thailandezi au ieşit în stradă la Bangkok, pentru a denunţa politica guvernului

Operation World
Thailanda

Mii de thailandezi au ieşit în stradă, sâmbătă, la Bangkok, pentru a denunţa politica guvernului, manifestaţie desfăşurată în zona monumentului Democraţiei şi care a fost marcată de violenţe. Protestatarii au cerut demisia guvernului şi dizolvarea parlamentului, notează Reuters şi AFP, potrivit news.ro.

Mulţimea a scandat piese rap antiguvernamentale şi a afişat bannere cu mesaje împotriva guvernului, cerând şi renunţarea la legea dură cu privire la lezmajestate.

“Guvernul un are grijă de noi, aşa că fie manifestăm, fie pierdem oricum. Legile îi protejează pe bogaţi şi lasă poporul fără nimic”, a afirmat Sang, un student în vârstă de 18 ani.

Citește și: Lovitură pentru Guvernul Orban! Demersul făcut azi: Plângere pentru a obliga Executivul să dubleze alocațiile copiilor!

Sute de poliţişti au încercat să blocheze accesul la monumentul Democraţiei, dar au avut loc violenţe în momentul în care protestatarii au escaladat barierele metalice şi au forţat cordonul poliţiei.

Analiştii estimează că regatul, în care monarhia absolută a fost înlocuittă cu monarhia constituţională după revoluţia din 1932, prezintă o tendinţă de revenire la absolutism sub conducerea lui Rama X.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.