Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mii de truse de prim ajutor au fost distribuite gratuit locatarilor din blocuri cu bulină-proiect CGMB

bulina rosie

Peste 5.800 truse de prim ajutor ar putea fi distribuite în mod gratuit locatarilor imobilelor expertizate tehnic încadrate în clasa I de risc seismic, potrivit unui proiect aflat pe ordinea de zi a Consiliului General al Municipiului București (CGMB), scrie Mediafax.

Conform proiectului luat în discuție vineri, majoritatea persoanelor care locuiesc în imobile încadrate în clasa I de risc seismic sunt vârstnice, cu posibilităţi reduse de procurare a kiturilor de supravieţuire.

Citește și: Video amuzant cu o vulpe la vânătoare de rozătoare

Tocmai de aceea, pentru a veni în sprijinul acestor locuitori ai Capitalei, este necesară distribuirea gratuită a truselor de prim-ajutor. Aceste truse ar urma să conțină un minim de materiale şi echipamente necesare supravieţuirii în caz de cutremur: produse şi echipamente de strictă necesitate cu care persoanele prinse sub dărâmături pot supravieţui câteva zile (apă, harnă), dar și bandaje, medicamente, dezinfectanţi.

De asemenea, trusele ar urma să conțină mijloace de informare (radio cu dinam), dar şi fluier, lanternă, baton luminos, astfel încât aceste persoane să poată semnaliza faptul că sunt sub dărâmături.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.