Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mii de turişti, aşteptaţi să petreacă Sărbătorile Pascale în staţiunile de pe Valea Lotrului şi Valea Oltului

pixabay.com
oua paste

Mii de turişti sunt aşteptaţi la sfârşitul acestei săptămâni să petreacă Sărbătorile Pascale în staţiunile de pe Valea Oltului şi Valea Lotrului, unde operatorii de turism s-au pregătit cu pachete turistice ce includ mese festive cu bucate tradiţionale, cei care ajung în această zonă având şi posibilitatea de a se bucura de ultimele zile în care mai pot schia la Obârşia Lotrului.

Primarul din Voineasa, Gabriel Năstăsescu, a precizat luni, pentru AGERPRES, că la pârtia Transalpina este în continuare zăpadă din belşug, astfel că cei care doresc pot schia în condiţii foarte bune şi în perioada Paştelui.

"Zăpadă este destulă în zonă. La cota 1.850 m, stratul măsoară peste un metru. Şi în partea inferioară a pârtiei, la cota peste 1.300 m, stratul, deşi mai mic, este destul de consistent şi se poate schia în continuare în condiţii foarte bune. Domeniul schiabil va fi deschis de Paşte, însă după aceste sărbători, chiar după a doua zi de Paşte, pârtia va fi închisă", a spus primarul din Voineasa.

Pentru cei care îşi doresc însă să petreacă Paştele în mod tradiţional, operatorii de turism din localităţile învecinate au pregătit o serie de pachete turistice, la mare căutare fiind anul acesta localitatea Malaia, comună aspirantă la obţinerea statutului de staţiune turistică de interes local şi unde au fost rezervate deja peste 800 de locuri de cazare.

"Din ce am discutat cu proprietarii de pensiuni şi pensiuni agroturistice din localitate, gradul de ocupare al acestora este de 100%. Sunt 500 de locuri de cazare autorizate şi încă vreo 300 aflate în curs de autorizare, care au fost deja închiriate pentru Paşte. Majoritatea sunt pachete turistice care au inclusă masa festivă, cu bucate tradiţionale", a precizat primarul din Malaia, Gheorghe Dinculescu.

Sute de turişti sunt aşteptaţi să petreacă Învierea în mod tradiţional şi la Brezoi, oraş declarat recent staţiune turistică de interes local şi care a devenit una din principalele atracţii turistice din judeţul Vâlcea ca urmare a unor festivaluri de muzică blues, folk şi rock ce se desfăşoară de câţiva ani aici în perioada de vară.

"În momentul de faţă sunt 700 de locuri de cazare care sunt oferite de unităţile turistice numai în Brezoi. Nu aş putea să spun câte din ele vor fi ocupate la sfârşitul săptămânii, dar pot să vă spun că pensiunile sunt pline şi se pregătesc pentru deschiderea sezonului estival pe 1 mai. În această vară, aşteptăm la Brezoi peste 100.000 de turişti. Sunt locuri deja rezervate, turiştii care ştim deja că vor veni şi nu doar pentru Festivalul Open Air Blues, ci şi la celelalte evenimente culturale pe care noi le-am pregătit pentru această vară", a declarat primarul Brezoiului, Robert Schell.

În aşteptarea deschiderii sezonului estival, anunţată pentru 1 mai, şi operatorii de turism din staţiunea Călimăneşti-Căciulata au pregătit pentru cei care vor să petreacă Paştele pe Valea Oltului şi să participe şi la slujba de Înviere în mânăstirile şi schiturile pentru care zona este cunoscută (Cozia, Stănişoara, Turnu sau Ostrov) pachete din care nu lipsesc produsele tradiţionale, dar şi băile la ştrandurile şi piscinele cu apă termală.

"În proporţie de 80% cele peste 4.500 de locuri de cazare din pensiunile şi unităţile hoteliere din staţiune au fost rezervate pentru Sărbătorile Pascale. Fiecare unitate de cazare a avut pachete pentru petrecerea acestei sărbători în care sunt incluse mese festive cu produse tradiţionale şi la preţuri accesibile pentru o paletă largă de turişti, pentru care vor fi deschise şi piscinele şi ştrandurile cu apă termală din localitate. Pregătite sunt şi lăcaşurile de cult din zonă, care, în mod normal, au mai mulţi vizitatori în această perioadă", a spus edilul-şef al staţiunii Călimăneşti, Florinel Constantinescu.

Preţul pachetelor turistice în pensiunile şi hotelurile de pe Valea Oltului şi Valea Lotrului în perioada Sărbătorilor Pascale variază între 350 lei/noapte de persoană în Malaia şi maxim 1.445 de lei pentru un sejur de trei nopţi, cu pensiune completă şi masă festivă, în Călimăneşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.