Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mikaela Shiffrin a câştigat concursul feminin de combinată al Campionatelor Mondiale de schi alpin

schi

Americanca Mikaela Shiffrin a câştigat concursul feminin de combinată al Campionatelor Mondiale de schi alpin, desfăşurat luni la Cortina d'Ampezzo (Italia), ea obţinând cu această ocazia a şasea medalie de aur la Mondiale, la patru zile după ce a luat bronzul la super-uriaş, scrie ziarul belgian Le Soir.

Mikaela Shiffrin a fost foarte bună luni în prima probă, de slalom super-uriaş, unde a obţinut al treilea timp, şi strălucitoare la slalom graţie tehnicii sale, încheind cu timpul total de 2 min 07 sec 22/100. Pe locul doi a fost slovaca Petra Vlhova (+0.86), iar pe ultima treaptă a podiumului a urcat elveţianca Michelle Gisin (+0.89), potrivit agerpres.ro.

Citește și: Omul lui Ion Iliescu încă face parte din Guvern! Ajuns la 72 de ani, e șef peste Culte în Cabinetul Cîțu

Aceasta a fost prima combinată alpină a sezonului. Disciplina a fost marea victimă a reorganizării calendarului din cauza pandemiei de coronavirus şi nu figurează în programul Cupei Mondiale 2020-2021.

Această victorie a avut cu siguranţă un gust aparte pentru Shiffrin. Este prima sa medalie de aur după decesul brutal al tatălui său Jeff anul trecut. De patru ori campioană mondială la slalom (2013, 2015, 2017, 2019) şi laureată la super-uriaş Super-G (2019), ea adaugă astfel un al şaselea titlu impresionantului său palmares. Americanca de 25 de ani, cu trei Mari Globuri de cristal şi dublă campioană olimpică, are 68 de victorii în Cupa Mondială.

Locul 7 la super-uriaş, slovaca Petra Vlhova şi-a egalat performanţa de acum doi ani de la Mondiale, la Are, obţinând o nouă medalie de argint în această disciplină.

Italianca Federica Brignone, cu cel mai bun timp la super-uriaş, a ieşit de pe pistă în timpul probei de slalom, la fel ca elveţianca Wendy Holdener, dublă campioană mondială en titre.

Tot luni este programată combinata masculină.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.