Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mike Pence își începe campania electorală cu atacuri la Donald Trump

Belfast Telegraph
Mike Pence

Fostul vicepreşedinte american Mike Pence a afirmat, miercuri, în cursul primului eveniment de campanie, că vrea o confruntare directă cu fostul preşedinte Donald Trump, pe care l-a acuzat că s-a descalificat prin implicarea în violenţele produse la Capitoliu în ianuarie 2021, anunță Mediafax.

În cursul unui discurs rostit la primul eveniment de campanie, desfăşurat în Des Moines, Iowa, Mike Pence a criticat atitudinea pe care Trump a avut-o pe 6 ianuarie 2021, când au avut loc violenţe la Capitoliu pentru a bloca validarea de către Congres a victoriei lui Joseph Biden în scrutinul prezidenţial.

"Poporul american merită să ştie adevărul despre acea zi, preşedintele Trump mi-a cerut să aleg între el şi Constiuţie. Acum, cetăţenii vor avea de făcut aceeaşi alegere. Eu am ales Constituţia, aşa voi face mereu", a declarat Mike Pence, conform publicaţiei The Hill.

Pregătit să vină la CasaAlbă

Mike Pence şi-a lansat, miercuri, campania electorală în perspectiva scrutinului prezidenţial din anul 2024. "Preşedintele Joe Biden şi stânga radicală au slăbit America pe plan intern şi la nivel internaţional. Putem relansa naţiunea. Dar vremurile diferite necesită o conducere diferită", a afirmat Mike Pence într-un videoclip de campanie, potrivit postului NBC News. Mike Pence a subliniat că şi Partidul Republican, din care face parte, are nevoie de un nou lider.

Mike Pence, care a fost vicepreşedinte al SUA în mandatul preşedintelui Donald Trump, a depus luni la Comisia Electorală Federală documentaţia pentru înscrierea în cursa prezidenţială, urmând să fie unul dintre adversarii fostului preşedinte Donald Trump în alegerile din Partidul Republican. Donald Trump rămâne favorit în rândul membrilor Partidului Republican pentru a deveni candidatul formaţiunii în scrutinul prezidenţial din 2024. Este urmat în preferinţe de Ron DeSantis, guvernatorul statului Florida. În cursa republicană sunt şi senatorul Tim Scott, Chris Christie, fost guvernator al statului New Jersey, şi Asa Hutchinson, fost guvernator în Arkanas. Guvernatorul statului Dakota de Nord, Doug Burgum, şi-a lansat campania electorală tot miercuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.