Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mike Pompeo a discutat cu prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, despre situaţia din Siria, Irak, Afganistan şi Yemen

mike pompeo

Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a discutat la telefon cu prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, despre situaţia din Siria, Irak, Afganistan şi Yemen, a anunţat Departamentul de Stat al SUA într-un comunicat, informează Reuters luni, scrie Agerpres.

Potrivit comunicatului, Pompeo i-a mulţumit prinţului moştenitor pentru "sprijinul Arabiei Saudite în necesităţile urgente din procesul de stabilizare din nord-estul Siriei" şi pentru "angajamentul Riadului în relaţia cu guvernul Irakului". 

Cei doi au discutat de asemenea despre sprijinul lor pentru o încetare a focului în Afganistan în timpul viitorii sărbători Eid şi pentru o pace pe o perioadă mai extinsă în această ţară. Ei au analizat de asemenea activitatea trimisului special al ONU pentru soluţionarea conflictului din Yemen şi alte probleme de interes reciproc, se spune în comunicat.

Citește și: Răsturnare de situație în cazul jandarmeriței bătute în Piața Victoriei: ce au decis medicii

Arabia Saudită este un aliat strategic al SUA şi unul dintre cei mai mari cumpărători de arme americane. Anul trecut, Arabia Saudită a fost cel mai bun client al Washingtonului în acest sector, după încheierea unui acord de vânzare a unui sistem de apărare antirachetă în valoare de 15 miliarde de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.