Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mike Pompeo acuză Siria de comiterea unui nou atac cu arme în chimice

pbs
Mike Pompeo

Mike Pompeo, secretarul american de Stat, a acuzat regimul de la Damasc de comiterea unui atac cu arme chimice în luna mai și a avertizat că Statele Unite vor riposta la această acțiune, informează postul Fox News, conform Mediafax.

Șeful diplomației de la Washington a declarat joi că oficialii americani au ajuns la concluzia că forțele regimului Bashar Assad au folosit clor în cursul unui atac asupra insurgenților ce controlează provincia Idlib.

"Regimul Assad este responsabil de nenumărate atrocități, dintre care unele se ridică la nivelul crimelor de război și al crimelor împotriva umanității", a declarat Pompeo.

"SUA nu vor permite ca aceste atacuri să rămână nepedepsite și nici nu îi vom tolera pe cei care aleg să ascundă aceste atrocități", a adăugat oficialul american, completând că: "președintele Trump a fost destul de energic în ceea ce privește protejarea lumii de utilizarea de arme chimice".

În aprilie 2018, SUA, Marea Britanie și Franța au efectuat raiduri aeriene în Siria ca reacție la presupusa utilizare de arme chimice de către regimul Assad în cursul unui atac asupra rebelilor care controlau o periferie a Damascului. Peste 40 de persoane au murit în urma utilizării de arme chimice.

Zeci de mii de oameni au decedat, iar peste 13 milioane de persoane au fost nevoite să-și părăsească locuințele din cauza războiului civil din Siria, izbucnit în 2011.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.