Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mike Pompeo 'condamnă' expulzarea jurnaliştilor de la cotidianul The Wall Street Journal din China: 'Țara trebuie să respecte libertatea de exprimare'

pbs
Mike Pompeo

Secretarul de Stat american Mike Pompeo a "condamnat" miercuri expulzarea de către China a trei jurnalişti de la cotidianul The Wall Street Journal, îndemnând ţara să respecte libertatea de exprimare, informează AFP.

"Ţările sensibile şi responsabile înţeleg că presa liberă relatează fapte şi exprimă opinii. Răspunsul adecvat este de a prezenta contra argumente, nu de a restrânge libertatea de exprimare", a declarat Pompeo într-un comunicat, potrivit News.ro.

Citește și: Vești bune! Cresc salariile pentru anumiți români

Beijingul nu a primit foarte bine un editorial publicat de cotidianul american intitulat: "China este adevăratul om bolnav al Asiei".

Guvernul chinez a anunţat miercuri că retrage acreditările de presă pentru trei jurnalişti de la The Wall Street Journal (WSJ) din cauza unui titlu apărut în cotidianul american pe care Beijingul l-a considerat drept rasist.

Citește și: ANAF a făcut anunțul! Proiectul va fi finalizat la sfarșitul lunii- Ce modificări se aduc

Purtătorul de cuvânt al minsiterului chinez al Afacerilor externe, Geng Shuang, a explicat presei că titlul editorialului publicat pe 3 februrie ("China este cu adevărat omul bolnav al Asiei") era "discriminatoriu" şi "senzaţionalist". El a reproşat WSJ că nu şi-a prezentat scuzele cerute de Beijing.

Josh Chin, Chao Deng, ambii cetăţeni americani şi australianul Philip Wen au fost rugaţi să părăsească ţara în cinci zile, potrivit WSJ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.