Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mike Pompeo, despre negocierile cu Coreea de Nord: Sancţiunile impuse Phenianului vor fi menţinute până la denuclearizarea completă

thenolank.com
coreea de nord vs SUA

Secretarul de stat american Mike Pompeo a dat asigurări, duminică, la Tokyo, că sancţiunile impuse Phenianului vor fi menţinute până la denuclearizarea „completă şi total verificabilă” a Coreei de Nord, transmite AFP, informează Agerpres.

Într-o conferinţă de presă la finalul unei reuniuni cu omologii săi nipon şi sud-coreean, şeful diplomaţiei americane a insistat pe importanţa verificării acestui proces.

„Va exista o verificare legată de denuclearizarea completă, este ceea ce au acceptat atât preşedintele Donald Trump cât şi preşedintele Kim Jong Un”, a afirmat Pompeo, care a mai explicat că denuclearizarea trebuie să cuprindă toate categoriile de arme şi că „nord-coreenii înţeleg şi nu au contestat acest lucru”.

Vezi și: Caz de șantaj: O femeie de afaceri este terorizată de hackeri cu publicarea de poze nud trucate

Mike Pompeo, care a venit la Tokyo după două zile de convorbiri cu responsabili nord-coreeni la Phenian, a subliniat că atât el cât şi preşedintele Trump consideră că „aceste eforturi de pace merită” făcute, după ce sâmbătă seara Coreea de Nord a denunţat metodele „gangstereşti” prin care SUA negociază dezarmarea nucleară.

Phenianul a apreciat sâmbătă într-un comunicat al Ministerului de Externe că partea americană a încălcat spiritul acordului de la 12 iunie de la Singapore dintre liderii american şi nord-coreean şi a denunţat „cererile unilaterale şi avide” ale americanilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.