Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mike Pompeo merge în Turcia pentru a dicuta despre cazul jurnalistului saudit dispărut la Istanbul

pbs
Mike Pompeo

Secretarul de stat american Mike Pompeo este aşteptat miercuri în Turcia, venind din Arabia Saudită, unde a mers marţi pentru a discuta despre dispariţia la Istanbul în urmă cu două săptămâni a jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, a anunţat marţi Ministerul de Externe turc, relatează AFP preluată de Agerpres

Ministerul a precizat că Mike Pompeo va efectua o vizită de lucru în Turcia, fără a menţiona cazul lui Jamal Khashoggi.

Vizita şefului diplomaţiei americane se va concentra pe relaţiile bilaterale, pe situaţia din Siria şi pe probleme regionale şi internaţionale, a afirmat ministerul într-un comunicat.

Referindu-se la posibilitatea acestei vizite, ministrul de externe turc Mevlüt Cavusoglu a declarat că Mike Pompeo va informa Turcia în legătură cu discuţiile sale de la Riad.

Jurnalistul saudit Jamal Khashoggi, un critic al puterii de la Riad şi editorialist la publicaţia The Washington Post, nu a mai dat niciun semn de viaţă de când a intrat în consulatul ţării sale din Istanbul, pe 2 octombrie, pentru demersuri administrative în vederea căsătoriei sale viitoare cu o femeie cu cetăţenie turcă.

Oficiali turci au declarat că Jamal Khashoggi a fost ucis de un comando saudit venit special de la Riad. Arabia Saudită a negat orice implicare.

Trimis de preşedintele american Donald Trump la Riad, secretarul de stat american s-a întâlnit marţi cu regele Salman al Arabiei Saudite, apoi cu prinţul moştenitor Mohammed bin Salman, care a subliniat în cadrul întrevederii cu Mike Pompeo legăturile 'vechi şi puternice' între Washington şi Riad.

Potrivit purtătoarei de cuvânt a Departamentului de Stat american Heather Nauert, care l-a însoţit pe Mike Pompeo, acesta din urmă a discutat cu omologul său saudit Adel al-Jubeir despre 'importanţa unei investigaţii aprofundate şi transparente' în cazul jurnalistului saudit dispărut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.