Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Miliardari celebri care nu și-au terminat facultatea

bani

Mark Zuckerberg este un exemplu deja celebru de antreprenor de succes care nu și-a finalizat studiile. Tânărul de 20 de ani, deși era student la Harvard, a decis să nu-și mai continue studiile și să se ocupe de proiectul Facebook.

Lista miliardarilor care au abandonat studiile este lungă. Michael Dell, fondatorul companiei Dell, a renunțat după primul an la Universitatea din Texas, Austin, și nici măcar nu le-a spus părinților săi. Avea 19 ani.

După moartea mamei sale, Larry Ellison, fondatorul Oracle, a lăsat de două ori facultatea, la 20 de ani. Bill Gates a făcut trei ani de studii la Harvard, trecând chiar suficiente examene pentru a absolvi. Dar nu a făcut-o. Dupa ce a citit într-o revistă despre noul computer, i-a venit ideea de a renunța la facultate: „Ne era frică de faptul că, dacă mai așteptam, altcineva ar fi realizat ideea. A fost o decizie grea și știu că părinții mei au fost îngrijorați. Deși eu n-aș încuraja pe nimeni să renunțe la școală, pentru mine s-a dovedit a fi alegerea potrivită”, spunen fondatorul Microsoft, care și-a încheiat educația formală la doar 20 de ani. 32 de ani mai târziu, el a primit diploma de absolvire onorifică de la Harvard, scrie Foundersandfounders.com.

Însă nu toți au renunțat la școală pentru a pune a doua zi bazele unei mari afaceri. Unii oameni nu au avut niciun plan. De exemplu, Steve Jobs, care a renunțat la facultate la vârsta de 19 ani din cauză că era prea scumpă. Ulterior, el s-a înscris la cursuri gratuite, unde a învățat despre caligrafie. Părinții biologici ai lui Steve le-au cerut părinților săi adoptivi să promită că Steve va absolvi facultatea. Nu a mai contat.

Detalii pe money.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.