Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Miliardarul ceh Andrej Babis, care foarte probabil va deveni premier, critică sancțiunile impuse Rusiei de către UE

cehia harta

Sancţiunile impuse Rusiei de către Uniunea Europeană sunt ineficiente, iar acordul de la Minsk pentru încetarea luptelor în estul Ucrainei nu dă rezultate, a afirmat joi miliardarul ceh Andrej Babis, care foarte probabil va deveni prim-ministrul Republicii Cehe, informează Reuters, conform agerpres.ro

Uniunea Europeană a impus primele sancţiuni împotriva Rusiei după ce aceasta a anexat Crimeea, în martie 2014. 

Andrej Babis, al cărui partid ANO este cotat cu cel puţin 10% din intenţiile electoratului în perspective alegerilor din 20-21 octombrie, a declarat pentru cotidianul financiar Hospodarske Noviny că Rusia este agresoare, dar că sancţiunile nu au schimbat cu nimic situaţia. Totuşi, Babis a evitat să afirme că aceste sancţiuni ar trebui să fie ridicate. 

''Sancţiunile nu au forţat Rusia să părăsească Crimeea. Acordul de la Minsk nu funcţionează. Se pune întrebarea ce este de făcut în continuare'', a spus el. 

Coaliţia guvernamentală de la Praga, condusă de social-democraţi şi care include ANO, a susţinut sancţiunile UE impuse Moscovei. 

Babis, care este de asemenea un critic al zonei euro, va juca probabil un rol mai activ în politica externă dacă va deveni şef al guvernului ceh. El a menţionat că, deşi în actualul guvern politica externă este în cea mai mare parte realizată de Ministerul de Externe, în opinia sa prim-ministrul ar trebui să aibă rolul primordial în acest domeniu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.