Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Miliardarul James Dyson a pierdut un proces de calomnie intentat postului de televiziune britanic Channel 4

shutterstock.com
condamnare justitie ciocanel

Miliardarul britanic James Dyson a pierdut luni un proces de calomnie intentat canalului de televiziune britanic Channel 4 pentru difuzarea unei emisiuni privind un presupus abuz la o fabrică a unui fost furnizor al grupului Dyson, după ce judecătorul a decis că relatarea "pur şi simplu nu era despre el", relatează Reuters.

Dyson, în vârstă de 75 de ani, şi două filiale ale companiei sale au dat în judecată Channel Four Television şi Independent Television News în legătură cu o emisiune difuzată pe 10 februarie 2022 privind ATA Industrial, o companie din Malaezia care producea aspiratoare marca Dyson, potrivit Agerpres.

Judecătorul Matthew Nicklin a declarat că nu poate fi contestat faptul că emisiunea făcea referire la Dyson, inventatorul aspiratorului fără sac, dar că nu conţinea niciun fel de elemente defăimătoare la adresa miliardarului britanic.

"Relatarea pur şi simplu nu este despre el şi niciun telespectator rezonabil nu poate concluziona că el (Dyson) era în vreun fel criticat", a declarat judecătorul în hotărârea publicată luni.

Judecătorul a mai spus că emisiunea nu s-a referit la filialele companiei, dar a adăugat că este posibil ca Dyson să înainteze o plângere revizuită în numele celor două filiale sau ca o plângere să fie depusă de alte companii din grupul Dyson.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.