Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Miliardarul Roman Abramovici cere să-i fie ridicate sancțiunile: UE să se revanșeze cu o donație de un milion de dolari

ilfattoquotidiano.it/
Roman Abramovici

Miliardarul Roman Abramovici, împotriva căruia Uniunea Europeană a impus sancțiuni din cauza războiului din Ucraina, a declarat că autoritățile europene ar trebui să compenseze prejudiciul care i-a fost cauzat.

Potrivit The Wall Street Journal, Abramovici a făcut aceste afirmații într-un proces în care a cerut ridicarea restricțiilor impuse asupra sa. Omul de afaceri a precizat că a devenit cetățean al Portugaliei în 2021 , iar sancțiunile impuse îi încalcă drepturile fundamentale protejate de UE, din care Portugalia este membră.

Miliardarul a cerut ca UE să se revanșeze prin donarea unui milion de dolari unei fundații caritabile înființate pentru a genera venituri din vânzarea clubului englez de fotbal Chelsea. În luna mai, Abramovici a vândut clubul unui consorțiu de investitori pentru 4,25 miliarde de lire sterline (5,2 miliarde de dolari).

Wall Street Journal notează că, pe lângă Abramovici, miliardarii Alisher Usmanov, Petr Aven și Mikhail Fridman încearcă să anuleze sancțiunile UE în instanță. Usmanov contestă acuzațiile UE potrivit cărora ar susține războiul din Ucraina și cere 20.000 de dolari pentru cheltuieli de judecată. Aven și Friedman contestă afirmația UE potrivit căreia aceștia sunt implicați în sectoare ale economiei rusești care "oferă o sursă semnificativă de venituri pentru guvernul rus".

Aproximativ 30 de ruși care au căzut sub incidența sancțiunilor occidentale după începerea războiului din Ucraina au cerut ridicarea restricțiilor prin intermediul instanțelor de judecată, a scris Bloomberg la începutul lunii iulie. Potrivit surselor agenției, Uniunea Europeană ar putea ridica sancțiunile impuse unor cetățeni ai Federației Ruse, întrucât motivele pentru impunerea restricțiilor au fost recunoscute ca fiind "slabe, depășite sau eronate".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.