Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Miliardarul Warren Buffett îl PROVOACĂ pe Donald Trump: 'Publică-ți fișa fiscală'

extratv.com
Donald Trump

Miliardarul american Warren Buffett, considerat unui dintre investitorii cei mai avizaţi din lume, l-a provocat luni din nou pe Donald Trump să-şi publice declaraţia asupra achitării impozitelor, informează AFP.

În cursul dezbaterilor care l-au opus adversarei sale democrate Hillary Clinton, republicanul Donald Trump afirmase că nu este singurul care a raportat pierderi pentru a plăti impozite mai mici, citând exemplul lui Warren Buffett, ale cărui simpatii pentru democraţi sunt cunoscute.

Citește și: Deputaţii din Brazilia au votat îngheţarea cheltuieilor publice în următorii 20 de ani

"Trump spune că ştie mai mult în materie de impozite decât orice altă persoană. El nu a văzut declaraţiile mele fiscale, dar eu sunt bucuros să-i transmit toate datele", a reacţionat Buffett, într-un comunicat, detaliindu-şi impozitele pe 2015. Din acest document rezultă că miliardarul a plătit în total peste 1,8 milion de dolari totalizând impozitele federale pe un venit ce depăşeşte 11,5 milioane de dolari şi că el nu a cerut deducere pentru peste 2,8 milioane de dolari, sumă oferită ca donaţii şi opere caritabile.

"Am plătit impozite în fiecare an din 1944 şi la cei 13 ani ai mei, chiar dacă am fost puţin lent la început, căci nu am plătit decât şapte dolari la acea vreme. Am copii după toate cele 72 de declaraţii ale mele şi nu am utilizat niciodată deduceri pentru pierderi", a afirmat el.

Buffett a mai indicat că, contrar afirmaţiilor lui Donald Trump, faptul că este supus unui control fiscal nu-l împiedică să-şi publice declaraţiile.

Magnatul imobiliar a recunoscut în cadrul dezbaterii televizate de duminică faptul că nu şi-a plătit impozitele de 18 ani din cauza unei pierderi de 916 milioane de dolari în 1995. În SUA este legal să se impoziteze veniturile în anii următori declarării unei pierderi, procedeu cunoscut sub numele 'carry forward', anunță Agerpres.

El a refuzat să respecte tradiţia care impune ca toţi candidaţii la alegerile prezidenţiale să-şi publice declaraţiile de impozit, afirmând că nu poate face asta atât timp cât este sub incidenţa unui control fiscal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.