Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Milioane de euro investite de către Sudanul de Sud pe drone de supraveghere israeliene

sudanul de sud

Sudanul de Sud, o ţară aflată de patru ani în război civil şi confruntată cu o gravă criză financiară, a cheltuit milioane de dolari pentru a achiziţiona drone şi camere de supraveghere israeliene, au informat luni surse oficiale, relatează AFP. Două drone şi 11 camere de supraveghere vor fi iniţial aduse de compania israeliană Global Group în capitala Juba pentru combaterea criminalităţii, a declarat preşedintele Sudanului de Sud, Salva Kiir, în cadrul unei ceremonii de lansare a iniţiativei, conform Agerpres.

"Vom putea de acum să urmărim (criminalii) şi aceştia nu vor putea scăpa nepedepsiţi pentru crimele lor", a mai spus Salva Kiir. "Toate avioanele de pe aeroport vor fi în siguranţă. Toată lumea va fi controlată oriunde va merge", a adăugat preşedintele, care a făcut aceste declaraţii de la un punct de control al dronelor într-un centru de antrenament al poliţiei.

Edward Dimitiri, un responsabil al Ministerului de Interne sud-sudanez, nu a vrut să dezvăluie costul exact al proiectului, dar a sugerat că este vorba despre "milioane de dolari". Un director al Global Group, Kfir Shilder, a declarat că este prevăzută instalarea altor 100 de camere de supraveghere şi desfăşurarea altor drone. Primele camere vor fi instalate în apropierea palatului prezidenţial, în cartierul unde se găsesc ministerele şi pe aeroportul din Juba. Totodată compania israeliană va pregăti 150 de poliţişti sud-sudanezi pentru a administra operaţiunile de securitate.

De la începutul războiului civil din decembrie 2013, economia sud-sudaneză, bazată aproape exclusiv pe resurse petroliere, s-a prăbuşit. Populaţia, aflată deja în mare dificultate, a devenit şi mai săracă din cauza hiperinflaţiei. Conflictul din Sudanul de Sud a făcut zeci de mii de morţi. Numărul cetăţenilor sud-sudanezi care au nevoie de ajutor alimentar urmează să atingă cifra de 4,8 milioane în decembrie 2017.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.