Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Milioane de nurci sacrificate în noiembrie în Danemarca vor fi dezgropate anul viitor şi incinerate

www.acdb.ro
nurca

Danemarca va dezgropa milioane de nurci sacrificate în noiembrie după ce s-a descoperit că erau purtătoarele unei versiuni mutante de Sars-CoV-2. Decizia a fost luată duminică de parlamentul danez pentru a se evita ca nurcile să devină deşeuri biologice periculoase, potrivit news.ro.

Potrivit Boomberg, peste şase luni vor fi dezgropate aproximativ patru milioane de nurci. Cele şase luni sunt considerate o perioadă suficient de lungă pentru ca respectivele cadavre să poată fi manipulate în siguranţă, fără risc de contaminare cu coronavirus. După ce vor fi dezgropate, nurcile vor fi incinerate.

Citește și: Fostul militar britanic Lishman INTRĂ iar sub TUNUL DIICOT, după dosarul Ayahuasca - Este anchetat într-un nou dosar pentru evaziune și spălare de bani

La începutul lunii noiembrie, autorităţile daneze au decis sacrificarea a aproximativ 17 milioane de nurci de la fermele din Danemarca, după ce s-a descoperit că animalele erau purtătoare ale unei versiuni mutante de Sars-CoV-2 ce poate fi transmisă oamenilor. De atunci, au mai raportat cazuri de coronavirus la nurci cinci ţări, însă niciuna nu a decis măsuri radicale ca în Danemarca.

Două gropi comune au fost săpate în grabă în noiembrie pe terenuri ale armatei în apropiere de Holstebro şi Karup. Însă executivul danez, care era deja criticat pentru felul în care a gestionat “criza nurcilor”, a fost nevoit să recunoască faptul că gropile reprezintă un risc pentru mediu, putând fi contaminate pânza freatică şi lacurile din zonă.

Potrivit Ministerului Agriculturii, riscul de poluare nu este considerat urgent, iar autoritatea de mediu monitorizează situaţia, ceea ce înseamnă că se poate aştepta până în luna mai pentru ca nurcile să fie dezgropate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.