Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Milioane de ochi vor fi aţintiţi pe cer luni noaptea: La ce oră începe spectacolul astrologic

Jupiter se află, luni, la "opoziţie", respectiv în partea opusă Soarelui văzută de pe Pământ, cea mai mare planetă din sistemul nostru solar fiind mai strălucitoare decât în orice altă perioadă a anului și vizibilă întreaga noapte, un moment optim pentru astronomii amatori, potrivit mediafax.ro.

"Mai ușor este așa: când nu e Soarele pe cer, este Jupiter", spun cei de la Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu din Capitală. Astfel, Jupiter, Terra şi Soarele vor fi pe aceeaşi linie.

Citește și: Exploziv! De unde a fost dată afară ‘soacra’ lui Liviu Dragnea

Mai mult, două zile mai târziu, pe 12 iunie, Jupiter se va afla la cea mai mică distanţă de Terra, la perigeu, la aproximativ 640 de milioane de kilometri.

Aflată la "opoziţie", planeta Jupiter este foarte strălucitoare și poate fi văzută chiar și din greșeală, la est, după ora 23.00. Apare ca o stea foarte strălucitoare care nu pâlpâie, de culoare gălbuie.

În seara de 16 iunie, astronomii amatori pot vedea lângă Jupiter şi Luna.

Citește și: Șocant! Directivă clară primită de gardienii lui Liviu Dragnea de la Rahova

Reprezentanţii observatorului bucureştean mai spun că în dreapta lui Jupiter poate fi observată o stea strălucitoare, Antares, din constelația Scorpius, care poate fi folosită la analizarea modului în care se mișcă planeta. Dacă se compară distanţa dintre cele două corpuri cereşti la începutul şi sfârşitul lunii iunie, se poate vedea că aceasta se micșorează.

Jupiter ajunge la "opoziţie" la fiecare 13 luni, acesta fiind un moment bun pentru a observa planeta şi pe cei patru dintre cei mai strălucitori sateliţi ai săi, dintr-un total de 79.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.