Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Milioanele lui Gaddafi sunt în continuare căutate: Fostul preşedinte sud-african Jacob Zuma neagă faptul că ar fi pus mâna pe bani

PixaBay
dolari bani spalare joc piramidal

Fostul preşedinte sud-african Jacob Zuma a dezminţit marţi că ar fi ascuns vreo 30 de milioane de dolari aparţinând fostului lider libian Muammar Gaddafi în reşedinţa sa de la ţară, relatează dpa, potrivit agerpres.ro.

"Ah! Sunt dator cu milioane la avocaţi (...) Şi acum aud că aveam în păstrare la mine bani de la răposatul meu frate Gaddafi", a transmis pe Twitter fostul şef de stat, implicat în numeroase scandaluri de corupţie.

Citește și: Olguța Vasilescu iese la rampă! ‘Guvernul României adoptă mâine’

În weekend, cotidianul Sunday Times din Africa de Sud a publicat o anchetă conform căreia autorităţile militare libiene i-au cerut actualului preşedinte sud-african Cyril Ramaphosa asistenţă în vederea recuperării milioanelor lui Gaddafi, despre care se crede că sunt acum în eSwatini, fostul Swaziland.

"Unde sunt banii, pentru că Majestatea Sa nu ştie nimic de ei?" - a mai transmis Zuma pe aceeaşi reţea socială, referindu-se la regele eSwatini, care potrivit cotidianului citat i-a confirmat recent lui Ramaphosa existenţa banilor.

Citește și: Sondajul care răstoarnă scena politică: Traian Băsescu a dat lovitura! PMP a surclasat PSD, PNL și USR-PLUS în acest oraș

Înainte de a fi înlăturat de la putere şi asasinat în 2011, liderul libian a avut o strânsă relaţie cu Africa de Sud, iar Zuma i-a oferit "fratelui" său adăpost, a relatat ziarul sud-african.

În schimb, Gaddafi l-a rugat să "pună bine" suma de circa 30 de milioane de dolari, ce ar fi urmat să fie folosiţi dacă ar fi ajuns în faţa Curţii Penale Internaţionale.

Citește și: Lovitură pentru PSD și Liviu Dragnea! Augustin Lazăr nu dă curs solicitării social-democraților

După ce a păstrat o vreme banii în reşedinţa sa de lux din Nklanda, o zonă rurală din estul ţării - de altfel una din nenumăratele surse de probleme cu legea ale lui Zuma, după ce s-a aflat că a folosit bani publici pentru a o moderniza -, fostul şef de stat i-a predat regelui Mswati din eSwatini, pentru a avea grijă în continuare de ei, susţine ziarul.

Ministrul sud-african pentru relaţii internaţionale Lindiwe Sisulu a respins aceste informaţii. "E o poveste care circulă de foarte mulţi ani, că libienii şi-ar fi adus banii aici", a comentat ea în faţa presei. "Nu sunt bani în Swaziland. Nu sunt bani despre care să ştim", a adăugat ministrul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.