Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Milionar celebru, prejudiciu de zeci de milioane pentru statul român: Reabilitările se dărâmă

horia simu

Probleme mari în Târgu Jiu acolo unde o lucrare de reabilitare drum şi canalizare, recepţionată în urmă cu doi ani a început să se dărâme. În plus, de la început proiectantul şi constructorul au făcut lucrări de mântuială. Firma care a încasat banii, peste 25 de milioane de lei din fonduri europene şi guvernamentale, a aparţinut afaceristului Horia Simu. Societatea se află acum în insolvenţă, însă Primăria Târgu-Jiu, beneficiara lucrării, spune că firma are garanţie de bună execuţie.

Citeşte şi: Cine este noul şef al CNADNR: Adevărul despre tehnocratul protejat de dosare penale

În 2011, firma de construcţii a omului de afaceri Horia Simu a câştigat licitaţia de atribuire a lucrărilor de asfaltare şi reabilitare a canalizării din cartierul Ursaţi, din Târgu Jiu. Lucrarea a costat peste 25 de milioane de lei şi a fost gata în 2013. După recepţie însă localnicii au constatat că toată treaba a fost făcută de mântuială. Firma constructoare a lăsat trotuarele neterminate, iar trecerile de pietoni duc din şanţ în şanţ.

Citeşte şi: Dezvăluiri de senzaţie ale Oanei Stancu de la Antena 3: Cum vrea să se îmbogăţească un demnitar

Firma care a efectuat lucrarea a aparţinut lui Horia Simu. Omul de afaceri fost arestat preventiv la inceputul lunii iulie, dupa ce procurorii anticoruptie l-au acuzat ca ar fi obţinut ilegal despăgubiri de la ANRP, provocând un prejudiciu la bugetul statului de 55 de milioane de euro. Societatea se află acum în insolvenţă, însă Primăria Târgu-jiu, beneficiara lucrării, spune că firma are garanţie de bună execuție. Garanţia reprezintă doar 2% din valoarea lucrării, bani cu care autorităţile speră să repare toate problemele apărute, spune Antena 3.

Citeşte şi: Un fost membru CSM aruncă bomba: 'Judecătoarea Camelia Bogdan era incompatibilă'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.