Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Milionari în euro, curtaţi de PNL. Cine din Topul Forbes a zis da ofertei şi cine rezistă ispitei

bpn pnl

Conducerea PNL se află în negocieri pe ultima sută pentru aducerea pe locuri eligibile pe lista la parlamentarer a  unor milionari plasaţi în topul Forbes al oamenilor de afaceri. Deşi discuţiile trenează, cei doi co-preşedinţi  şi-au propus să definitiveze  listele de candidaţi abia pe 9 ocotombrie pentru a mai oferi un scurt răgaz oamenilor de afaceri curtaţi să chibzuiască mai bine beneficiile unei  eventuale intrări în politică. Potrivit unor surse  din  conducerea liberală, este  vorba de afacerişti din domeniul transporturilor dar şi a  industriei de retail.

Vezi și: Mircea Ionescu Quintus îi dă de gol pe cei din PDL

Deja, un milionar în euro şi-a dat  consimţământul să  devină candidatul PNL, în timp ce un altul încă are proppriile reyerve şi temeri şi ar cere o serie de garanţii  conducerii liberale, ne-au dezvăluit sursele citate.

Astfel,  liderul PNL Suceava. Gheorghe Flutur l-a impus pe un loc eligibil pentru  Camera Deputaţilor pe mai vechiul său apropiat şi colaborator, Dumitru  Mihalescul. Acesta este patronul companiei Marelvi, o afacere de familie, care acum  conduce clasamentul firmelor din România  distribuitoare de produse electronice  şi electrocasnice. Anul trecut, potrivit datelor Forbes, compania aspirantului la un mandat de deputat a avut o cifră de afaceri de  40 milioane de euro, iar la finele  anului curent este estimat un nivel de 50 de milioane de euro.

De altfel, Mihalescul a cedat deja conducerea  afacerilor sale în mâinile celor trei fiice ale sale, semn că deja se vede în Parlament. El a  mai încercat şi acum patru ani să candideze pentru un loc similar pe listele fostului ARD, dar   fără succes şi a cochetat cu ideea candidaturii la primăria municipiului Rădăuţi la ultimele alegeri locale.

Citește și: INTERVIU cu omul care negociază cumpărarea Antena 3: ‘Am vorbit cu Camelia Voiculescu’

Negocierile nu decurg la fel de bine cu un alt businessman român de succes. Patronul Eurolines, cea mai mare firmă de transport şi de turism din ţară, Dragoş Anastasiu este curtat asiduu de către liderii liberali încă de la începutul acestei veri, ne-au declarat sursele citate. Conducând  o afacere de succes, cu o cifră de afaceri estimată pentru acest an de 100 milioane de euro şi  cu o avere estimată de 20 de milioane, Anastasiu nu şi-a ascuns niciodată simpatiile politice de dreapta, dar ezită să facă pasul în politică, de aici negocierile care trenează cu PNL.

Pragmatic însă, ca  orice afacerist, Anastasiu nu a  închis niciodată uşa PSD-ului. Dimpotrivă, a colaborat foarte  bine cu  fosta guvernare Ponta  după cum singur  a şi recunoscut. „Eu de principiu sunt de dreapta. Trebuie să recunosc că pe Coaliţia pentru dezvoltarea Româ­niei am cola­bo­rat extraordinar cu un partid de stân­ga. Am colaborat bine la nivelul lui Ponta, Teodorovici şi ceilalţi. Pălăria jos, n-am ce să le reproşez. Când a ple­cat Ponta chiar i-am spus că nu l-am votat, dar nu pot să nu recunosc faptul că am co­la­borat bine. În momentul de faţă con­tează omul, mai ales în Ro­mânia unde ideologiile nu există. Eu sunt un om de dreapta, de tip liberal, dar în Ro­mâ­nia îmi lipseşte ideologia şi atunci mă uit după oameni, mai ales după expe­rien­ţa guvernului Ponta“, preciza omul de afaceri înainte de alegerile locale.

Vezi și: Afacerea Black Cube a EXPLODAT: Cine sunt beneficiarii din România ai spionilor

Citeşte şi: Ion Cristoiu devoalează planurile secrete ale DNA, un greu urmează: 'Vom avea o clasă de maici'

Potrivit surselor citate,  tocmai din această cauză, Anastasiu se teme de eventuale represalii din partea PSD, în cazul în care  ar  accepta oferta liberală pentru un loc eligibil pe listele  de la Bucureşti,  represalii materializate  sub forma unor controale  asupra  propriilor firme şi afaceri în cazul în care conducerea social-democrată ar ajunge la guvernare şi nu PNL.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.