Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Militanți palestinieni, dați dispăruți în Fâșia Gaza

gaza bombardament

Autorităţile palestiniene din Fâşia Gaza continuau marţi dimineaţa căutarea a cinci militanţi daţi dispăruţi după ce Israelul a distrus un tunel care făcea legătura între enclava palestiniană şi teritoriul israelian, transmite dpa, conform agerpres.ro 

Potrivit Ministerului Sănătăţii din Gaza, şapte militanţi au fost ucişi şi 12 răniţi recent atunci când Israelul a aruncat în aer un tunel. 

Incidentul constituie cel mai grav atac israelian asupra unui tunel de la conflictul armat din 2014, ce a opus armata israeliană şi gruparea militantă palestiniană Hamas, cea care controlează Fâşia Gaza. 

Printre victime s-au numărat doi combatanţi afiliaţi cu Hamas şi cinci membri ai Jihadului Islamic, o grupare militantă palestiniană mai mică din Gaza. 

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, locotenent-colonelul Jonathan Conricus, a declarat luni că armata a distrus un 'tunel terorist' pe partea israeliană a limitei administrative cu Fâşia Gaza şi că organizaţia Hamas este responsabilă pentru 'încălcarea suveranităţii israeliene'. 

În timpul conflictului din 2014, Hamas a folosit o reţea de tuneluri pentru a depozita arme, a se ascunde de bombardamentele israeliene şi a lansa atacuri contra Israelului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.