Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Militanţi care au legături cu gruparea Stat Islamic au atacat o şcoală din Uganda: 25 de persoane au murit /UPDATE

Operation World
Uganda

UPDATE 17 iunie, ora 14:03 - Armata Ugandei a anunţat că numărul persoanelor ucise a crescut de la 25 la 37

Armata Ugandei a anunţat că numărul persoanelor ucise în atacul comis vineri noaptea asupra unei şcoli din vestul ţării a crescut de la 25 la 37, transmite EFE.

"Din păcate, 37 de cadavre au fost descoperite şi duse la morga spitalului din (oraşul) Bwera", a declarat purtătorul de cuvânt al armatei, generalul de brigadă Felix Kulayigye, într-un comunicat.

Întrebat de EFE dacă toate victimele sunt elevi, acesta a răspuns telefonic cu un laconic "da", fără a da alte explicaţii.

*

25 de persoane au murit într-un atac terorist asupra unei școli din vestul Ugandei, în apropiere de granița cu Republica Democratică Congo, a anunțat sâmbătă poliția, citată de Reuters.

Membri ai Forțelor Democratice Aliate, o grupare ugandeză cu sediul în estul Republicii Congo care a jurat credință Statului Islamic, au atacat vineri seara o școală din Mpondwe, a anunțat poliția.

„Până în prezent, 25 de cadavre au fost recuperate din școală și transferate la Spitalul Bwera. De asemenea, au fost recuperate opt victime, care rămân în stare critică la Spitalul Bwera”, a precizat poliția ugandeză pe Twitter.

Poliția nu a spus câți dintre morți sunt elevi, scrie Mediafax.

Soldații îi urmăresc pe atacatori, care au fugit spre Parcul Național Virunga din Republica Democrată Congo, a adăugat poliția.

În aprilie, Forțele Democratice Aliate au atacat un sat din estul Republicii Democrate Congo, omorând cel puțin 20 de persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.