Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Militarii au recondiționat cimitirele militare și de onoare din județul Iași

basilica.ro
cimitir

Militarii ieșeni au anunțat marți că au realizat lucrări de întreținere în mai multe cimitire din Iași, în semn de recunoștință față de eroii neamului și în pregătirea Zilei Armatei Române (25 octombrie).

„Militarii ieșeni nu și-au uitat eroii și nici sacrificiile pe care aceștia le-au făcut de-a lungul timpului pentru țara noastră”, a scris pe pagina de Facebook a Ministerului Apărării Naționale Căpitanul Andrei Vicol, Ofițer de informare şi relații publice la Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt”, conform Basilica.ro.

„Gestul nostru este poate prea mic în comparație cu jertfa lor.”

Acțiunea face parte din seria manifestărilor dedicate Zilei Armatei României, iar în cadrul acesteia au participat militari din Batalionul 151 Infanterie ,,Războieni”, Batalionul 198 Sprijin Logistic ,,Prut” și cei ai Companiei 206 Radiolocație.

În municipiul Iași se găsesc morminte de război la cimitirul din cartierul Bucium, lângă Spitalul Militar și în curtea Universității „Al.I. Cuza”. Cel mai important osuar al eroilor români (8.000 de eroi) se găsește la Cimitirul Eroilor „Sf. Vasile” de pe Dealul Galata.

Foto: Ministerul Apărării Naționale / Cpt. Andrei Vicol

De asemenea, Cimitirul Eternitatea include 40 de monumente și ansambluri funerare și cinci cimitire militare. O parcelă de onoare există și în cimitirul evreiesc din oraș, iar la Lețcani, în apropiere de Iași, este un cimitir militar care s-a numărat printre cele în care s-au făcut lucrări de recondiționare.

Cimitirul Eternitatea din Iași a fost declarat monument istoric și înscris pe lista patrimoniului de profil. Primarul Mihai Chirica declara anul trecut că intenționa să-l includă, alături de Cimitirul Evreiesc, în Programul „European Cemeteries Route” al Consiliului Europei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.