Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Militarii Brigăzii 10 Geniu 'Dunărea de Jos' au donat sânge cu ocazia Zilei Forţelor Terestre

Linkdin
plasma umana sange recoltare

Militarii Brigăzii 10 Geniu "Dunărea de Jos", structură militară care a participat în teatrele de operaţii din Bosnia-Herţegovina, Irak şi Afganistan, au donat sânge cu ocazia Zilei Forţelor Terestre Române, potrivit Agerpres.

"Cu toţii putem ajuta, dacă mergem la centrele de transfuzii şi donăm sânge. Militarii Brigăzii 10 Geniu Dunărea de Jos au înţeles că prin acest mic gest le putem aduce cu uşurinţă o picătură de speranţă semenilor noştri", a declarat plt. maj. Mircea Muşat, din cadrul Brigăzii 10 Geniu "Dunărea de Jos".

Campania de donare de sânge se înscrie în seria manifestărilor organizate cu ocazie Zilei Forţelor Terestre Române, sărbătorită pe 23 aprilie, cu ocazia Sfântului Mare Mucenic Gheorghe - Purtătorul de Biruinţă, patronul spiritual şi ocrotitorul Armatei Române.

Duminică, începând cu ora 9,00, la Complexul Comemorativ al Eroilor Neamului din Brăila este programată ceremonia militară dedicată sărbătoririi Zilei Forţelor Terestre, la care vor participa oficialităţi civile şi militare. Un sobor de preoţi va oficia un serviciu religios, vor fi depuse coroane de flori şi vor fi înmânate distincţii militarilor care s-au evidenţiat în activitate, manifestarea urmând să se încheie cu defilarea gărzii de onoare.

***

Brigada 10 Geniu 'Dunărea de Jos' a fost înfiinţată pe 1 iunie 2002, în baza Ordinului ministrului Apărării Naţionale, şi este unitatea specializată care realizează sprijinul genistic pentru forţele luptătoare şi participă, în acelaşi timp, la executarea unei game vaste de misiuni în situaţii de urgenţe civile, potrivit informaţiilor făcute publice de unitate.

Structurile Brigăzii 10 Geniu s-au remarcat prin operativitate şi profesionalism pe timpul participării la îndeplinirea misiunilor asumate de România în teatrele de operaţii din Bosnia-Herţegovina, Irak şi Afganistan, calităţi pentru care geniştii au fost recompensaţi cu decoraţii, ordine şi medalii româneşti şi străine.

Brigada 10 Geniu "Dunărea de Jos" este angrenată în implementarea acordurilor internaţionale şi iniţiativelor regionale cu specific de geniu şi participă în mod constant la exerciţiile multinaţionale desfăşurate cu state membre NATO sau state partenere, asigurând expertiză de specialitate, tehnică şi efective.

În cadrul procesului complex de restructurare şi transformare a armatei, începând cu 22 aprilie 2003, Brigada 10 Geniu "Dunărea de Jos" a trecut în subordinea Corpului 1 Armată Teritorial "General Ioan Culcer", iar începând cu 1 iulie 2010, Brigada este subordonată Statului Major al Forţelor Terestre.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.