Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Militarii germani se întorc în Bosnia după 10 ani

serbia croatia bosnia muntenegru slovenia kosovo
Marţi, militarii germani ajunşi în Bosnia au fost primiţi în cadrul unei ceremonii desfăşurate la cartierul general de la Sarajevo al EUFOR, marcându-se astfel începutul misiunii lor, a declarat un purtător de cuvânt al armatei germane.

La numai câteva zile după începerea invaziei ruse în Ucraina, UE a decis să îşi suplimenteze efectivele misiunii EUFOR de la 600 la 1.100 de membri.

În timpul unei vizite efectuate marţi în oraşul Novi Grad (nordul Bosniei), liderul separatist Milorad Dodik a afirmat că trupele germane nu sunt binevenite, el amintind de rolul Germaniei în Al Doilea Război Mondial.

Anterior, Dodik îşi exprimase regretul că, în calitate de membru al preşedinţiei colegiale a Bosniei, a fost de acord cu prelungirea mandatului EUFOR.

Acest mandat expiră în noiembrie şi Consiliului de Securitate al ONU îi revine să decidă dacă îl extinde pentru încă un an. În occident sporesc temerile că Moscova şi-ar putea folosi dreptul de veto pentru a împiedica un acord.

În 2004, EUFOR a înlocuit trupele NATO de menţinere a păcii în Bosnia. Rolul trupelor europene este de a stabiliza ţara după războiul din 1992-1995, soldat cu 100.000 de morţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.