Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Militarii ruși își întăresc pozițiile din Ucraina

ucraina tanc



Oficialul a precizat că trupe ruse au fost reperate în oraşul Doneţk, în localităţile din estul acestuia, în zonele din sud-est, înspre ţărmul Mării Azov. Pe de altă parte, el a menţionat că Rusia foloseşte în prezent şi camioanele umanitare vopsite în alb pentru a livra arme separatiştilor.

Pierderea oraşului Novoazovsk de către armata ucraineană a deschis insurgenţilor calea pentru a avansa către oraşul-port Mariupol, pe ţărmul Mării. La Mariupol încă nu se desfăşoară lupte în împrejurimile acestui oraş, unde soldaţii ucraineni au săpat în ultimele zile tranşee pentru a-şi consolida poziţiile defensive în aşteptarea asaltului rebelilor.

Lîsenko a mai anunţat că 15 soldaţi ucraineni şi-au pierdut viaţa în luptele din ultimele 24 de ore. Dar el afirmă că şi separatiştii au înregistrat pierderi şi au fost nevoiţi să se retragă în urma luptelor desfăşurate luni noaptea în apropierea localităţii Bezimene, situată între Novoazovsk şi Mariupol.

Însă la Kiev continuă să se manifeste îngrijorare cu privire la situaţia trupelor ucrainene încercuite în oraşul Ilovaisk, la est de Doneţk, de rebelii sprijiniţi de trupele ruse. Autorităţile ucrainene păstrează o tăcere totală asupra a ceea ce se întâmplă acolo, probabil pentru a nu pune în pericol retragerea acelor trupe. Un oficial ucrainean susţine că cel puţin o sută de soldaţi ucraineni ar fi fost ucişi în luptele de la Ilovaisk.

sursa:agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.