Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Miliţii irakiene susţinute de Iran, de acord cu un 'armistiţiu condiţionat pentru a opri atacurile asupra forţelor SUA

twitter.com
orient kuweit irak iransiria iordania

Un grup de miliţii irakiene susţinute de Iran a căzut de acord să suspende atacurile cu rachete asupra forţelor americane doar dacă Guvernul irakian prezintă un calendar pentru retragerea trupelor SUA, a anunţat duminică una dintre grupări, potrivit news.ro.

Citește și: DOSAR La o lună de la scoaterea din țară Mario Iorgulescu era 'total independent de ajutor extern' - A plecat la PSIHIATRIE `julit` în cot și genunchi

„Facţiunile au prezentat un armistiţiu condiţionat”, a spus Mohammed Mohi, purtător de cuvânt al grupării Kataib Hezbollah susţinute de Iran. „Cuprinde toate facţiunile din rezistenţă (faţă de SUA, n.r.), inclusiv pe cele care ţintesc forţele SUA”, a declarat el pentru Reuters.

Mohi a spus că Guvernul irakian trebuia să implementeze o rezoluţie parlamentară în ianuarie prin care era cerută retragerea din Irak a trupelor străine.

Decizia Parlamentului a venit după ce într-un atac cu dronă al Statelor Unite asupra aeroportului din Bagdad a fost ucis generalul iranian Qassem Soleimani şi Abu Mahdi al-Muhandis, comandant paramilitar şiit. Acest incident a stârnit temeri privind o eventuală confruntare Iran - SUA pe teritoriul Irakului.

Citește și: DOSAR Mario, fiul fugar al fostului șef LPF, a fost rugat insistent de cunoscuți să nu se suie la volan cu aproape doi la mie alcool și cocaină în sânge

Mohi a mai spus că nu există un termen limită pentru implementarea deciziei, dar a avertizat: „Dacă America insistă să rămână şi nu respectă decizia Parlamentului, atunci facţiunile se vor folosi de toate armele avute la dispoziţie”.

El a precizat că lansarea rachetelor Katiuşa asupra forţelor SUA a reprezentat „un mesaj că nu sunteţi bineveniţi în ţară” şi că atacuri mai grave pot urma.

Citește și: EXCLUSIV SURSE Numele 'Ludovic' și `Nelu Tătărelu` pe buzele VÂNZĂTORILOR de măști din starea de urgență dar și pe o înregistrarea ambientală din dosarul UNIFARM

Oficialii americani învinuiesc Kataib Hezbollah pentru zeci de atacuri cu rachetă asupra instalaţiilor SUA din Irak. La rândul ei, Kataib Hezbollah neagă acest lucru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.