Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Miliţiile kurde din Siria trebuie excluse din acordul de încetare a focului (Erdogan)

recep-tayyip-erdogan

Miliţiile kurde din Siria, pe care Turcia le consideră 'teroriste', trebuie excluse din acordul de încetare a focului care urmează să intre în vigoare pe 27 februarie în Siria, la fel ca jihadiştii grupării Stat Islamic (SI) şi Frontului Al-Nosra, a declarat miercuri preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, relatează AFP. 

'La fel ca Statul Islamic şi Al-Nosra, PYD (Partidul Uniunea Democratică, principala organizaţie kurdă din Siria) şi YPG (Unităţile de Protecţie a Poporului, aripa sa armată), care sunt tot organizaţii teroriste, trebuie excluse din armistiţiu", a declarat Erdogan într-un discurs la palatul său din Ankara. 

Totodată, Erdogan a afirmat că Turcia este îngrijorată de faptul că planul SUA-Rusia care vizează oprirea luptelor din Siria va oferi un avantaj forţelor guvernamentale şi susţinătorilor acestora, relatează Reuters. 

Erdogan a afirmat că Turcia a salutat eforturile pentru o încetare a focului în principiu, însă el a acuzat Statele Unite ale Americii, Uniunea Europeană, ONU, Iranul şi Rusia că acţionează în mod scandalos permiţând direct sau indirect forţelor preşedintelui Bashar al-Assad să ucidă civili. 

Într-un discurs televizat, Erdogan a descris ca fiind o "mare minciună" ideea că miliţia kurdă siriană YPG, care este considerată o forţă insurgentă ostilă de Ankara, oferă sprijin în Siria pentru că luptă împotriva Statului Islamic.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.