Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Minerii de la exploatarea de cărbune Vulcan au protestat la locul de muncă pentru că nu și-au primit salariile la timp

Facebook
mineri

Minerii de la exploatarea de cărbune Vulcan au refuzat să intre, vineri, în subteran, la schimbul I, din cauză că nu au primit salariile la timp, situaţia calmându-se doar după ce administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara (CEH), Cristian Roşu, a discutat cu protestatarii.

"Oamenii erau îngrijoraţi din cauza salariilor, care trebuiau plătite vineri, aşa cum am anunţat în sălile de apel. După ce le-am explicat că situaţia a fost rezolvată, minerii au reluat lucrul. Salariile vor fi plătite cel mai târziu în cursul zilei de marţi, săptămâna viitoare", a declarat, pentru AGERPRES, administratorul special al CEH.

Banii pentru salariile angajaţilor CEH sunt asiguraţi de Ministerul Muncii, prin AJOFM Hunedoara, suma ce va fi plătită fiind de 14 milioane de lei, potrivit unei postări a ministrului Raluca Turcan, joi, pe pagina sa de Facebook.

"Prelungim cu încă o lună sprijinul acordat minerilor din Valea Jiului, suma de 14 milioane de lei, alocată în acest scop, fiind suplimentată astăzi (joi, n.red.) printr-o hotărâre de guvern la bugetul Ministerului Muncii. Aceşti bani vor putea acoperi creanţele salariale pentru aproximativ 4.000 angajaţi ai Complexului Energetic Hunedoara, aflat în insolvenţă. Pentru a putea acorda acest sprijin, a fost deja modificată legislaţia prin extinderea de la 4 luni consecutive, la 5 luni consecutive a perioadei în care se suportă creanţele salariale şi alte drepturi băneşti datorate şi neachitate salariaţilor", a notat Raluca Turcan.

Ajutorul acordat de Guvern minerilor din Valea Jiului în ultimele patru luni a fost de aproape 62 de milioane lei, dintre care 52 de milioane lei pentru salarii şi 9,8 milioane lei pentru tichete de masă şi transport, a mai specificat ministrul Muncii.

Un număr de 1.477 de angajaţi ai CEH au primit vineri înştiinţările pentru concediere colectivă, perioada preavizului de 20 de zile urmând să înceapă luni, 28 iunie, scrie Agerpres.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.