Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mingea de la EURO 2024 conține senzori de mișcare care trimit date în timp real

Facebook
minge euro 2024

Antrenorii şi oameni din staff de la toate cele 24 de selecţionate calificate au participat la evenimentul UEFA de la Düsseldorf. S-a discutat despre arbitraj, obligaţii media, marketing, dopaj, integritatea jocului, securitate, sustenabilitate, transport şi organizare.

Roberto Rosetti, directorul general al arbitrajului UEFA, a prezentat câteva dintre directivele şi liniile care vor fi trasate arbitrilor la competiţia din această vară, punându-se un accent clar pe respectarea oficialilor de meci

“Avem exact aceeaşi slujbă ca şi dumneavoastră când ne pregătim să ne alegem echipa”, le-a spus Rosetti antrenorilor, care a continuat: “Suntem în proces de selectare a arbitrilor, iar cei mai buni arbitri vor fi selectaţi, fără altă condiţie”.

“Comportamentul inacceptabil al jucătorilor este o problemă pentru arbitrii. Avem nevoie de ajutorul dumneavoastră. Jucătorii vă urmăresc şi, dacă voi sunteţi calmi, la fel vor fi şi ei”, a explicat Rosetti. “Haideţi să evităm cartonaşele inutile şi să protejăm imaginea jocului”.

Între 18 şi 20 de arbitri şi colegii lor asistenţi vor fi selectaţi pentru EURO 2024, aceştia urmând să fie confirmaţi la sfârşitul lunii aprilie. Arbitrii îşi vor avea baza în timpul turneului la Frankfurt, iar oficialii VAR vor avea sediul la Leipzig. În perioada 13-16 mai va avea loc un atelier de lucru cu arbitri selectaţi pentru a fi prezenţi la EURO 2024.

EURO 2024 va fi cel mai avansat EURO din punct de vedere tehnic până acum, cu tehnologie de minge conectată la sistemul VAR, ofsaid semi-automat şi tehnologie pentru linia de poartă pentru prima dată.

Mingea oficială conţine senzori de mişcare care trimit date precise în timp real, ajutând oficialii UEFA de meci şi VAR să identifice fiecare atingere individuală a mingii, reducând timpul petrecut în rezolvarea incidentelor de ofsaid, henţ şi penalty.

Datele vor fi, de asemenea, folosite pentru a crea grafice şi vizualizări TV, asigurând beneficii fanilor de acasă, precum şi jucătorilor de pe teren.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.