Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAE anunţă lansarea concursului pentru bursa Ierunca-Lovinescu

mae ministerul afacerilor externe logo antent

Ministerul Afacerilor Externe anunţă lansarea concursului pentru bursa anuală "Ierunca-Lovinescu", în valoare de 500 euro lunar, care se atribuie pe o perioadă de stagiu de 10 luni consecutive pentru studenţi români în Franţa.

MAE acordă această bursă anuală în temeiul Hotărârii de Guvern 392/2016.

Potrivit regulamentului de concurs, pe parcursul stagiului, studentul bursier elaborează o lucrare de cercetare într-unul din domeniile: constituirea, evaluarea şi conservarea patrimoniului emigraţiei româneşti; studierea documentelor privitoare la exilul românesc; cercetarea exilului românesc, ca parte a rezistenţei intelectuale din anii dictaturii şi opresiunii comuniste, în contextul european de dinaintea şi de după căderea comunismului; studierea moştenirii culturale Ierunca-Lovinescu şi a importanţei acesteia pentru spaţiul cultural francez şi european; studierea influenţelor pe care exilul românesc în Franţa le-a exercitat asupra mişcării intelectuale din România şi din diaspora românească; cercetarea contribuţiei diasporei la dezvoltarea patrimoniului cultural românesc, arată Agerpres.

Candidaţii pot propune şi alte teme de cercetare, circumscrise obiectivelor bursei. Documentaţia necesară concursului pentru obţinerea bursei include: cerere de înscriere, copie act de identitate (CI sau paşaport); dovada efectuării de studii (licenţă, masterat, doctorat) în Litere sau Ştiinţe sociale, în Franţa; curriculum vitae; scrisoare de intenţie, cu motivaţia solicitării bursei şi portofoliul ştiinţific; proiectul lucrării de cercetare.

Dosarele de candidatură se trimit fie în format electronic pe adresa de e-mail a Ambasadei României în Franţa, paris@mae.ro, până pe 2 iulie, fie prin poştă sau personal la sediul Ambasadei României în Franţa (adresă: 5, Rue de l'Exposition, 75007 Paris) sau la sediul Ministerului Afacerilor Externe (adresă: Direcţia Diplomaţie Culturală, Educaţie şi Ştiinţă, Aleea Alexandru nr. 31, Sector 1, cod 011822, Bucureşti) tot până pe 2 iulie 2021 - data poştei.

Regulamentul de concurs poate fi consultat la adresa de internet: https://paris.mae.ro/sites/paris.mae.ro/files/o_1182-2628_mae-mc_regulament_burse_ierunca_lovinescu.pdf.

Pentru detalii, doritorii pot contacta Ambasada României la Paris la adresa paris@mae.ro, cu menţiunea la subiectul mesajului: Concursul de bursă "Ierunca-Lovinescu" 2021.

Potrivit MAE, evaluarea dosarelor de candidatură va avea loc până pe 19 iulie, rezultatele urmând să fie anunţate pe 20 iulie. Contestaţiile pot fi depuse pe 23 iulie, iar rezultatele analizării contestaţiilor vor fi anunţate pe 30 iulie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.