Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Afacerilor Externe de la Chișinău s-a autosesizat, după reținerea celor trei cetățeni, suspectați de participare la atacul terorist din Istanbul

stiri.md
moldoveni atentat istanbul

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene din Republica Moldova anunță că s-a autosesizat imediat în urma informațiilor apărute în mass-media referitoare la reținerea cetățenilor moldoveni, suspectați de autoritățile bulgare de participare la organizarea atentatului terorist din Turcia. Potrivit unui comunicat al MAEIE, Chișinăul a întreprins, în regim de urgență, prin intermediul ambasadei R.Moldova la Sofia, demersuri pe lângă autoritățile bulgare pentru a obține informații suplimentare cu privire la cazul menționat, conform deschide.md.

„Astfel, se confirmă apartenența a 3 persoane reținute la cetățenia țării noastre. MAEIE menționează că reprezentanții misiunii diplomatice vor monitoriza cu atenție evoluțiile aferente acestui caz, informând autoritățile relevante din Republica Moldova. Țara noastră a condamnat ferm orice act terorist, inclusiv atentatul de la Istanbul și reiterează deschiderea pentru schimbul eficace de informații dintre autoritățile de aplicare a legii, autoritățile judiciare și serviciile de informații din statele vizate pentru combaterea terorismului, urmărirea luptătorilor străini și combaterea criminalității organizate”, precizează instituția.

Amintim că cinci persoane, inclusiv trei cetățeni moldoveni, au fost reținuți în Bulgaria, fiind bănuiți de complicitate la atentatul terorist din Istanbul.

De menționat că atacul cu bombă de pe strada Istiklal din Istanbul din 13 noiembrie s-a soldat cu șase morți și peste 80 de răniți. Echipa de anchetă consideră că Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) interzis în Turcia și filiala sa siriană numită Unitățile de Apărare a Poporului sunt complice la atacul terorist.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.