Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Afacerilor Externe sărbătorește Ziua Națională a României printr-un proiect de diplomație digitală

Inquam Photos / Octav Ganea
ziua nationala

Ministerul Afacerilor Externe, inclusiv prin misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României, sărbătorește anul acesta Ziua Națională a României printr-un proiect de diplomație digitală.

Proiectul de diplomație digitală se constituie într-un spațiu de întâlnire și dialog virtual dedicat prietenilor și partenerilor României, comunităților și cetățenilor români din străinătate, într-un format inedit, adaptat la provocările situației sanitare la nivel global, potrivit mediafax.ro.

Citește și: Eugen Tomac: ‘Avem nevoie de un vaccin împotriva risipei banilor publici! Statul nu reușește să colecteze veniturile la bugetul de stat’

„Animat de valoarea simbolică a sărbătorii naționale și de semnificația transmisă de la 1 Decembrie 1918 – unitatea poporului român, proiectul oferă o imagine sintetică și o fereastră de acces spre multiple zone de creație, de patrimoniu cultural și de expresie artistică contemporană. Acest univers virtual de celebrare a fost realizat cu sprijinul unor operatori culturali consacrați, ale căror eforturi și reziliență sunt o dovadă a spiritului creativ. Sunt structuri care contribuie la imaginea României contemporane în mod semnificativ și pentru care contextul pandemic reprezintă o provocare, la fel ca pentru noi toți. S-au alăturat acestei campanii Festivalul și Concursul Internațional George Enescu, Teatrul Național Radu Stanca Sibiu și Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, Institutul Cultural Român, Creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, Revista ARTA și VRTW. Artiștii consacrați, structurile publice naționale sau independente au nevoie de public și de sprijin în contextul actual, așadar, deschizând această fereastră virtuală, MAE readuce creația și valorile culturale românești în atenția unui public global”, au transmis, sâmbătă, reprezentanții Ministerului de Externe, într-un comunicat de presă.

Astfel, în perioada 28 noiembrie – 1 decembrie 2020, printr-o secțiune special creată pe site-ul propriu, Ministerul Afacerilor Externe, inclusiv cele peste 150 de misiuni diplomatice și oficii consulare ale României în străinătate, promovează talentul creator românesc și istoria României, cu accent pe muzica clasică și contemporană, teatrul și artele scenei, artele vizuale, precum și prin prezentarea unor documente inedite din fondul Arhivelor Diplomatice ale Ministerului Afacerilor Externe.

De asemenea, secțiunea include un spațiu destinat acțiunilor derulate online de către misiunile diplomatice și oficiile consulare românești.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.