Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Agriculturii anunță că au fost acordate credite de 1,4 milioane euro, în baza acordului de finanţare cu FEI

Inquam Photos / George Calin
Petre Daea

În baza Acordului de finanţare încheiat între Ministerul Agricultuii şi Dezvoltării Rurale (MADR) şi Fondul European de Investiţii (FEI) pentru implementarea instrumentului financiar de împrumut cu partajarea riscului la nivel de portofoliu, finanţat din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), până la 31 martie, băncile selectate au acordat 22 de credite în valoare totală de aproximativ 1,4 milioane euro, arată un comunicat al MADR, publicat joi.

Cele cinci bănci selectate pentru a acorda credite prin instrumentul financiar finanţat prin PNDR sunt: Banca Comercială Română, Libra Internet Bank, ProCredit Bank, Raiffeisen Bank şi UniCredit Bank.

Astfel, pot fi accesate credite pentru finanţarea unor investiţii şi a capitalului de lucru aferent, inclusiv pentru asigurarea cofinanţării private pentru proiectele sprijinite prin granturi, în cadrul mai multor submăsuri din PNDR, pentru investiţii în exploataţii agricole.

În plus, sunt vizate investiţii în exploataţii pomicole; investiţii pentru procesarea/marketingul produselor agricole şi investiţii pentru procesarea/marketingul produselor din sectorul pomicol.

Totodată, sunt vizate şi investiţii în crearea şi dezvoltarea de activităţi neagricole şi proiecte prin LEADER care răspund la obiectivele submăsurilor anterioare, potrivit ministerului.


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.