Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Agriculturii: 'Centrele judeţene şi locale ale APIA vor transmite listele cu fermierii programaţi la primării'

romaniaregional.ro
ministerul agriculturii

Ministerul Agriculturii a anunţat că ia măsuri concrete pentru a evita răspândirea coronavirusului în rândul fermierilor, astfel că, începând de luni, 16 martie 2020, centrele judeţene şi locale ale Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) vor transmite listele cu fermierii programaţi pe zile către toate primăriile de pe raza judeţelor aferente, pentru ca aceştia să nu se mai deplaseze personal la primării, potrivit news.ro.

”Începând de luni, 16 martie 2020, centrele judeţene şi locale ale APIA vor transmite listele cu fermierii programaţi pe zile către toate primăriile de pe raza judeţelor aferente. Primăriile vor emite adeverinţele si le vor transmite pe toate către APIA, astfel încat fermierii să nu se mai deplaseze personal la primării. În momentul în care vor veni la sediile APIA pentru a depune cererile de plată, vor găsi adeverinţele acolo”, a informat Ministerul Agriculturii.

De asemenea, Ministerul Agriculturii a anunţat vineri că sesiunea de depunere a cererilor de finanţare în cadrul Submăsurii 6.1 ”Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”, din cadrul PNDR 2014-2020, a fost propusă pentru lansare la sfârşitul lunii aprilie 2020.

Citește și: Traian Băsescu îl desființează pe Ludovic Orban: E bun de dus la teatrul de comedie

Alocarea financiară disponibilă este de 42,7 milioane euro din care 22,7 milioane euro la nivel naţional (incluzând 6,80 milioane euro pentru zona montană) şi 20 milioane euro pentru tinerii din afara graniţelor ţării.

”Luând în considerare faptul că solicitarea sprijinului financiar în cadrul acestei submăsuri presupune parcurgerea unor etape care impun prezenţa potenţialului beneficiar în ţară înainte de depunerea cererii de finanţare, anunţăm faptul că menţinem în graficul propus prin agenda estimativă deschiderea sM 6.1 pentru solicitanţii din interiorul graniţelor ţării, urmând ca pentru potenţialii solicitanţi din diaspora deschiderea sesiunii să fie stabilită la o dată ulterioară, în acord cu măsurile excepţionale privind călătoriile în străinătate, în contextul răspândirii virusului Covid-19 stabilite de Guvernul României, la nivel naţional”, precizează Ministerul Agriculturii.

Instituţia precizează că Ghidul solicitantului pentru sM 6.1 a fost postat la data de 3 martie 2020 în consultare publică, pe portalul Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, pentru zece zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.