Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale: Circa 22.295 de solicitanţi pentru Programul Tomata

Reddit
rosii

Circa 22.295 de solicitanţi pentru înscrierea în Programul Tomata au fost înregistraţi, până la data de 3 aprilie 2023, la nivelul Direcţiilor Agricole Judeţene, responsabile cu implementarea programului, informează Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Astfel, în judeţul Olt, s-au înscris 7.070 de beneficiari, în judeţul Galaţi peste 5.700 de solicitanţi, în Dolj - 1.936, iar în Giurgiu - 1.881. Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, când s-au înregistrat 17.180 de cereri, acum se remarcă o creştere de peste 20%, potrivit Agerpres.

Din datele operative prelucrate de MADR, în prezent, s-au înscris 7.154 de tineri până în 40 de ani, care reprezintă circa 32% din totalul producătorilor înscrişi. Printre judeţele performante în privinţa tinerilor, se numără judeţul Galaţi, cu 2.262 de producători de până în 40 de ani, judeţul Olt, cu 2.219, şi judeţul Dolj, cu 523 de producători.

"Programul Tomata are deja o anumită vechime şi iată că acest număr mare de cereri îi conferă o consistenţă mai pronunţată. Acum avem peste 7.150 de tineri înscrişi în program, este o cifră care ne onorează. Dacă privim spre anul 2019, atunci aveam doar 1.224 de tineri care renunţaseră la pribegie şi au revenit în ţară pentru a se apuca de această activitate. Avem satisfacţia realizării actului normativ încă din anul 2022, fapt care asigură predictibilitatea Programului. Nu există judeţ care să nu aibă un cultivator de tomate înscris în Program, chiar şi acolo unde nu sunt condiţii prielnice cultivării tomatelor în spaţii protejate, cum ar fi în Covasna, Harghita sau Braşov", a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Producătorii de tomate au avut posibilitatea accesării sprijinului de minimis până la data de 1 aprilie 2023, pentru care Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a alocat circa 3.000 de euro/beneficiar. Valorificarea producţiei se va face până la data de 30 iunie 2023, inclusiv, iar ultima zi de depunere a documentelor justificative este data de 14 iulie 2023, inclusiv, în conformitate cu HG 1569/2022.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.